A digitális világ őrállói

2018. június 02., címkék: keresztény sziget, mesterséges intelligencia

Mitől intelligens egy gép? Az embert szolgálja a technológia vagy fordítva? Mi keresztyének felelőssége a mesterséges intelligencia és robotika korában? Erről beszélgetett Németh Balázs mérnök, református lelkész, Horváth András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterségesintelligencia-kutatója és Szani Ferenc digitális pedagógiai szakértő.

Megkeresztelni a digitális világot

2018. május 30., címkék: keresztény sziget, digitalizáció, KÉSZ, ÉRME

A digitális technológia lehetőséget ad arra, hogy újból kilépjünk a templomainkból és megmutassuk a világnak keresztény értékeinket és életünk vezérelvét: Jézus Krisztus tanítását – ez volt az idei Keresztény Sziget központi gondolata. A Margit-szigeti színes családi napra ezernégyszázan látogattak ki május utolsó szombatján.

Mit hoz a jövő?

2018. május 18., címkék: bella péter, keresztény sziget, ajánló

Mitől keresztyén egy iskola, és mitől lesz az a jövőben? Mit gondol a keresztyénség a mesterséges intelligenciáról és a robotikáról? Értékrendünknek milyen szerepe van az ismeretszerzésben? Erről szólnak majd az idei Keresztény Sziget pódiumbeszélgetései. Emellett számos családi program várja az érdeklődőket május 26-án egész nap a Margit-szigeten.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.