Megtartó háló a legkisebbeknek

2015. november 13., címkék: korai fejlesztés, bethesda kidsz, köznevelési pályázat

„Interdiszciplinaritás, rendszerszemlélet, integráció, inkluzív nevelés, kora gyermekkori intervenciós diagnosztika" – többek között ezek a szavak szerepeltek a Magyarországi Református Egyház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (röviden: Református EGYMI) november eleji rendezvényének meghívóján. A nap végére viszont a sok szakkifejezés mögött láttam egy csöppnyi gyereket, akit egy – sokszor aggódó – család vesz körül. Aztán láttam a családot egy olyan segítőkkel körülvett világban, ahol az „erősek" megteszik mindazt, amivel az „erőtlenek gyengeségeit" orvosolhatják.

Legkorábbi segítség

2015. november 06., címkék: bethesda kidsz, köznevelési pályázat

Több, mint nyolcvan pedagógus vett részt azon a konferencián, melyen a gyermekek korai fejlesztésével kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg a téma neves szakemberei.

Elindult az MRE köznevelési pályázatának honlapja

2015. szeptember 14., címkék: köznevelési pályázat

A weboldal a Magyarországi Református Egyház oktatási rendszerét érintő ötszázmilliós fejlesztésről számol be.

Lezárult az RPI országjáró rendezvénysorozata

2015. szeptember 03., címkék: köznevelési pályázat

„Kinek-kinek képességei szerint" (Mt 25,15) − a személyre szabott nevelés címmel rendezte meg tanévnyitó országjáró programját a Református Pedagógiai Intézet (RPI). A rendezvénysorozat tematikája a differenciáló és tehetséggondozó pedagógia köré épült.

Új korszak a református köznevelésben

2015. július 31., címkék: Ábrám Tibor, reformátusok lapja, ábrám tibor, köznevelési pályázat, tehetséggondozás

Intézményfenntartóknak és intézmények konzorciumainak írták ki ez év tavaszán a TÁMOP 3.1.17 jelű, az Egyházi köznevelési intézményrendszer fejlesztése című pályázatot, amely a magyarországi történelmi egyházak oktatási-nevelési intézményrendszere rendszerépítő és szakmai fejlesztési munkájához kínál segítséget. A pályázat új keretet ad a tehetséggondozásnak és az információáramlásnak is – mondja Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok, a projekt szakmai vezetője. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa februári ülésén úgy döntött, hogy teljes intézményrendszerére nézve készíti el a pályázatot.

Istent keresem

2Móz 10

„De ahol Izráel fiai laktak, mindenütt világos volt” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink