Istenre mutató élet

2015. november 23., címkék: in memoriam, reformátusok lapja, kálmán attila, In memoriam

Barátai, kollégái, tisztelői és volt diákjai osztoztak a család gyászában Kálmán Attila volt dunántúli főgondnok, a Zsinat világi elnöke, volt oktatási államtitkár, számos rangos díjjal elismert pedagógus, a Pápai Református Gimnázium igazgatója és a Tatai Református Gimnázium alapító igazgatója gyászszertartásán a tatai református templomban november 22-én. Kálmán Attila hetvenhét évet és hat napot kapott Urától, amelyből ötvenhetet a katedrán töltött. – Ugyan a tantermekből már kikerült a dobogó, a diákság tisztelete mégis a dobogón fogja őrizni emlékét – mondta Márkus Mihály nyugalmazott lelkipásztor Tata és „Kálmán Attila legkedvesebb gyermeke", a Tatai Református Gimnázium képviseletében.

Kálmán Attila búcsúztatásáról

2015. november 16., címkék: in memoriam, kálmán attila, In memoriam

A 77 esztendős korában elhunyt egykori dunántúli főgondnok és zsinati világi elnök hamvasztás utáni búcsúztatására november 22-én délután három órakor kerül sor a tatai református templomban.

Eötvös József-díjjal tüntették ki Kálmán Attilát

2015. június 07., címkék: Református kitüntetettek, kitüntetés, kálmán attila

A Zsinat egykori világi elnöke, a Tatai Református Gimnázium alapító igazgatója a rendszerváltást követően két cikluson keresztül dunántúli főgondnok, az Antall-kormány idején oktatási államtitkár volt.

Keresztyéni lelkülettel

2012. június 14., címkék: 20 éves oktatás, reformátusok lapja, interjú, kálmán attila

„Egyik nap középiskolai tanár, másik nap a miniszter első helyettese voltam" – fogalmaz Kálmán Attila, aki dunántúli főgondnokként egyházát, oktatási államtitkárként a kormányt képviselte a kilencvenes évek elején a református iskolarendszer újraindításakor. A Tatai Református Gimnázium címzetes igazgatója fontosnak tartja, hogy a református intézményekben tanulók bekapcsolódjanak a gyülekezetekbe. Az idei tanévzáráskor a húsz évvel ezelőtti újrakezdésre tekintünk vissza.

Református személyiségeket is kitüntettek október 23. alkalmából

2010. október 23., címkék: bolyki jános, szőllősy pál, kálmán attila, Hírek, kitüntetés, erdélyi géza

Dr. Bolyki János, Erdélyi Géza, Dr. Kálmán Attila és Dr. Szőllősy Pál is állami kitüntetést vehetett át Schmitt Pál köztársasági elnöktől az ünnep előestéjén.

A „csodához” is kell a segítség!

2010. május 12., címkék: tatai gimnázium, önkéntesség, Háttér, kálmán attila

  Sokan valóságos csodaként emlegetik, hogy most, amikor egymás után vonnak össze, sőt szűntetnek meg iskolákat Tatán szinte a „semmiből” jött létre egy új református gimnázium.

Mulasztások és lehetőségek - Beszélgetés Kálmán Attila iskolaigazgatóval

2009. december 28., címkék: kálmán attila, tatai gimnázium, Háttér, imre sándor-díj

„A gyermekek számára mi vagyunk a példaképek. Minden tanár, minden lelkész, minden szülő – akár szeretné, akár nem – példakép” – fogalmaz Kálmán Attila. A Pápai Református Kollégium Tatai Gimnáziumának igazgatójával az iskola egyik adventi reggeli áhítata előtt beszélgettünk az Isten által nyújtott lehetőségekről és a református oktatásról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.