A Harangszó februári második számából

2012. február 20., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle

A böjtről közöl összeállítást és az egyházi sajtóról jelentkezik kétoldalas melléklettel a Királyhágómelléki Egyházkerület lapja.

Megjelent a Harangszó és az Üzenet újévi száma

2012. január 12., címkék: üzenet, lapszemle, harangszó, reformátusok lapja

  Imaheti melléklettel, újévi anyagokkal és a megszokott rovatokkal jelentkezik a királyhágómelléki és az erdélyi reformátusok lapja.

Megjelent a Harangszó és az Üzenet adventi száma

2011. november 30., címkék: harangszó, üzenet, reformátusok lapja, Advent 2011, egyházi sajtó, lapszemle

Adventi ünnepi összeállítással jelentkezik a királyhágómelléki és az erdélyi reformátusok lapja.

A Harangszó reformációi számából

2011. október 24., címkék: egyházi sajtó, lapszemle, királyhágómelléki egyházkerület, harangszó

A magyar reformáció sajátosságait foglalja össze Csohány János, a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb, ünnepi számában, melyben egyebek mellett az országhatár által szabdalt Szatmár megye szellemi, lelki újraegyesítését célzó egyházi törekvésekről is olvashatunk.

A Harangszó októberi első számából

2011. október 03., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, Határon túl, lapszemle, erdélyi egyházkerület, harangszó

„Kossuth Lajos azt üzente...” - a „turini remete” 1890-ben rögzített, az aradi vértanúk előtt tisztelgő üzenetét, valamint a felvétel keletkezésének hátterét olvashatjuk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában, mely egyebek mellett Fiók Imre érmihályfalvi gondnok eddigi életútjáról közöl portrét.

A Harangszó szeptemberi második számából

2011. szeptember 14., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle

  A partiumi műemléktemplomokról indul sorozat és a honosításról is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

A Harangszó szeptemberi első számából

2011. szeptember 01., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, Határon túl, lapszemle

  A Diaszpóra Alapítvány Krassó-Szörény megyében végezett szórványmissziói szolgálatáról, valamint az idei egyházkerületi nőszövetségi konferenciáról olvashatunk részletes beszámolót a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

A Harangszó augusztusi második számából

2011. augusztus 09., címkék: Határon túl, királyhágómelléki egyházkerület, harangszó, lapszemle

Partiumiak is részt vettek az Észak-keleti Református Találkozón, olvasható a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában. A lap több írása már az újkenyér ünnepére tekint előre, valamint az ifjúsági és a felvidéki testvéregyházkerület lapjából szemléző mellékletet is tartalmaz.

A Harangszó augusztusi első számából

2011. július 27., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, Határon túl, lapszemle, generális konvent

A partiumi és erdélyi Presbiterszövetség közelgő nagybányai konfenciájáról, István király emlékezetéről, valamint a Generális Konvent temesvári üléséről is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában.

A Harangszó júliusi második számából

2011. július 11., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle

Templomot épít a félszáz tagot számláló németszentpéteri szórványgyülekezet - olvasható a királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában. A Harangszóban emellett Dénes József nagyzerindi lelkész-költő második verseskötetéről és Tisza István mártír miniszterelnök hollandiai emlékezetéről is olvashatunk.

A Harangszó júliusi első számából

2011. június 24., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, Határon túl, lapszemle

A királyhágómelléki reformátusok lapjának következő számában, egyebek mellett a szilágyballai reformátusok címeres zászlajának avatásáról és a lelkészfeleségek Szatmáron tartott találkozójáról olvashatunk. A lap négy oldalas ifjúsági mellékletet is tartalmaz.

Megjelent a Harangszó júniusi második száma

2011. június 08., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, harangszó, lapszemle, károli gáspár

A királyhágómelléki reformátusok lapjának legújabb számában, egyebek mellett, az aradi egyházmegye közgyűléséről, az idei Károlyi Gáspár Napokról és a júliusban tartandó, egyházkerületi szintű nőszövetségi konferencia részletes programjáról olvashatunk.

Pünkösdi Harangszó

2011. május 29., címkék: egyházi sajtó, folyóirat, Határon túl, pünkösd, Hírek, királyhágómelléki egyházkerület, harangszó

  A királyhágómelléki reformátusok lapjának ünnepi számában, egyebek mellett a szatmári kórházmisszióról, a Mezőtelkiben tartott ifjúsági találkozóról és a trianoni országcsonkításról is olvashatunk.

A Harangszó májusi második számából

2011. május 10., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle

A nagybánya-óvárosi gyülekezet diakóniai csoportjának szolgálatairól és a keresztyén politizálás kihívásairól is olvashatunk a királyhágómelléki reformátusok lapjának májusi második számában.

A Harangszó májusi első számából

2011. április 27., címkék: harangszó, királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle

  Gróf Tisza István életműve előtt tiszteleg, az önkéntességen alapuló diakóniai szolgálat fontosságáról ír, valamint anyák napi összeállítást is tartalmaz a Harangszó, a királyhágómelléki reformátusok lapjának májusi első száma.

Húsvéti Harangszó

2011. április 18., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle, harangszó, egyházi sajtó

  Ünnepi összeállítást és Református élet-mellékletet tartalmaz, valamint egyebek mellett a 150 éve született gróf Tisza Istvánra emlékezik a királyhágómelléki reformátusok lapjának áprilisi második száma.

A Harangszó áprilisi első számából

2011. március 30., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, Határon túl, harangszó, lapszemle, egyházi sajtó

Virágvasárnapi áhítattal jelentkezik és a királyhágómelléki református műemléktemplomokról is ír egyebek mellett a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

A Harangszó márciusi második számából

2011. március 17., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, lapszemle, egyházi sajtó, harangszó

Az imaheti alkalmakról közöl körképet és a diakóniai szolgálatot végző szervezetek összefogásáról is beszámol egyebek mellett a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

A Harangszó márciusi első számából

2011. március 08., címkék: egyházi sajtó, királyhágómelléki egyházkerület, harangszó

  A böjti időszakhoz kapcsolódó írásokat találhatunk és egy marosvásárhelyi református házaspár dél-ázsiai külmissziói szolgálatáról is olvashatunk a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapjában.

A Harangszó februári második számából

2011. február 20., címkék: harangszó, 2011

  A Zilah-belvárosi gyülekezetről ír és kétoldalas sajtómelléklettel is jelentkezik egyebek mellett a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.