Őszintén az érzelmekről

2018. február 16., címkék: gyökössy intézet, szőke etelka, lelkésztovábbképzés

„Lelkészként az egész családunkkal, annak minden érzelmi terhével és örömével együtt szolgáljuk Istent. Ezért nem tolhatjuk háttérbe a magánéletünket sem, hiszen onnan vagy áldás, vagy átok gyűrűzik tovább. Isten az áldást kínálja valamennyiünknek!" – olvasható a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat levelében, amellyel lelkészeket és házastársaikat hívogatják házassággondozó hétvégére. Az alkalom szervezőivel, Szőke Etelka lelkésszel, pár- és családterapeutával és férjével, Szőke Attila lelkésszel, lelkigondozóval a kivételes programról és az érzelemfókuszú terápiáról beszélgettünk.

A Gyökössy Intézet tavaszi kurzusai

2015. február 27., címkék: pályázat, gyökössy intézet, Pályázat

Akkreditált képzéseket indít tavasszal a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Intézet.

Gyógyító kapcsolatok konferenciája

2014. március 24., címkék: reformátusok lapja, gyökössy intézet

Több szempontból is hatalmas távolságot hidalt át a Gyökössy Intézet szakmai napja, amelyet a kontextuális lelkigondozás népszerűsítésére szántak március 21-én. A szakmai nap végén adták át az első, holland–magyar szervezésű kontextuális lelkigondozói képzés okleveleit a képzést elvégzett tizennégy erdélyi és magyarországi lelkipásztornak a zsinati székházban Budapesten.

Akkreditált lelkésztovábbképzés a Gyökössy Intézetben

2013. október 15., címkék: lelkésztovábbképzés, gyökössy intézet

24 órás kurzust szervez a Gyökössy Intézet lelkészeknek, vallástanároknak, gyülekezeti tagoknak, akik rendszeresen foglalkoznak családok, idősek, házaspárok, fiatalok, gyerekek lelkigondozásával, Budapesten november 14 -16. között.

Segítség a világhálón

2011. február 14., címkék: missziói központ rmk, gyökössy intézet, honlap, lelkigondozás

  Skype-os lelkigondozói képzést indít Református Missziói Központ és a Gyökössy Intézet. A 40 órás képzésre Kárpát-medencei református önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

Kurzus az idősek lelkigondozásáról

2010. október 18., címkék: lelkigondozás, gyökössy intézet

A Gyökössy Intézet november 15-étől 17-éig Kecskeméten „Idősek lelkigondozása„ témában háromnapos kurzust szervez lelkipásztoroknak.

Családgondozói tanfolyam indul lelkésznőknek

2010. április 15., címkék: gyökössy intézet, Hírek

A Gyökössy Intézet május 6‐tól 8-ig Kecskeméten Dr. Komlósi Piroska pszichológus, családterapeuta kiképző és Fodorné Ablonczy Margit ifjúsági lelkésznő vezetésével Családgondozói tanfolyamot szervez lelkésznőknek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.