Milyen lesz az új Biblia?

2014. február 27., címkék: reformátusok lapja, galsi árpád, biblia

Már a nyomdában van a revideált új fordítású Biblia legújabb kiadása, amelyet áprilisban mutatnak be a nagyközönségnek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A református egyház az azzal egy időben összeülő Zsinaton veheti használatba az új Bibliát, amelyért ökumenikus istentiszteleten is hálát adnak a Magyar Bibliatársulat tagegyházai.

Őszi könyvcsokor

2013. október 18., címkék: kálvin kiadó, galsi árpád

Új könyvek sorával jelentkezik 2013 utolsó negyedévében a Kálvin Kiadó. A friss és a megjelenés előtt álló kiadványokat Galsi Árpád igazgató segítségével szedtük csokorba.

Könyvajándékozás mint bizonyságtétel

2012. december 11., címkék: reformátusok lapja, galsi árpád, interjú, advent 2012

„Az idei huszadik évforduló jó lehetőséget nyújt arra, hogy visszajelzéseket kapjunk a munkánkról" – hangsúlyozza Galsi Árpád. A Kálvin Kiadó igazgatójával beszélgettünk.

Ami épít

2012. október 15., címkék: reformáció hónapja, Reformáció hónapja, galsi árpád

„Hiábavaló vitákkal, ellenséges és gyanakvó szemlélettel könnyebb megmérgezni egy közösséget, mint azután helyrehozni, újjáépíteni, gyógyítani.” Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatójának gondolatai a reformációról.

Bárki nyithat protestáns könyvesboltot

2012. június 14., címkék: könyv, simonfi sándor, galsi árpád, kálvin kiadó, tarr zoltán

Egy református könyvesbolt központi helyen való megnyitásának témája nem újkeletű. Amióta néhány évvel ezelőtt bezárták a Protestáns könyvesboltot a fővárosban a Ráday utcában, azóta a levegőben lógnak a kérdések: Miért nem nyílt újra? Kinek kéne ismét létrehoznia? Vajon erősítené a Magyarországi Református Egyház misszióját egy ilyen bolt? A válaszokat Tarr Zoltán zsinati tanácsosnak, Simonfi Sándor esperesnek és Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatójának segítségével kerestük.

Zsinati tervek, intézményi valóság

2011. november 18., címkék: balla péter, czibere károly, galsi árpád, XIII. Zsinat kilencedik ülés

Az egység munkálása, az egyház közösségeinek erősítése és a zsinat-presbiteri elv erősítése – ezek a 2009-2014-es zsinati ciklusterv fő hangsúlyai. Hogyan illeszkedik ehhez a közegyházi intézmények munkája? Erről kérdeztük a Károli-egyetem rektorát, a Szeretetszolgálati Iroda vezetőjét, valamint a Kálvin Kiadó igazgatóját.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.