Megfogant, de még nem született meg

2016. szeptember 20., címkék: erdőkertes, parókia portál

A Pest megyei Erdőkertesen a református gyülekezet épült előbb, a templom csak utána. A gyülekezet kicsi, de erős, mint a bors.

Templom és gyülekezet épül Erdőkertesen

2015. október 14., címkék: országos perselypénz, erdőkertes

Reméljük, hogy jövőre felszentelhetjük a templomunkat – mondja Gergely Ferenc Barnabás erdőkertesi lelkipásztor. A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden esztendőben egy kiemelt ügy támogatására gyűjtik a magyarországi református gyülekezetek, akik idén az erdőkertesi reformátusok templomépítését segítik. A Dunamelléki Református Egyházkerület fiatal gyülekezetében jártunk.

Perselypénz Erdőkertesnek

2015. október 12., címkék: közlemény, erdőkertes, országos perselypénz

Körlevél a Magyarországi Református Egyház valamennyi egyházközsége részére.

Épülő közösség, szépülő templom

2015. október 06., címkék: országos perselypénz, erdőkertes

Lelkes szórványgyülekezet gyűjt a temploma befejezésére a Pest megyei Erdőkertesen, idén ők az október végi országos perselyadomány-gyűjtés kedvezményezettjei. A református közösség annyira megszerette épülő templomát, hogy szószék, úrasztala, burkolat és berendezések híján is öt éve ott tartják az istentiszteleteket.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.