Tíz év, emlékek, torta, Csillagpont

2014. augusztus 01., címkék: anno, ifi, csillagpont 2013

A Kálvincsillag 2013. évi számában megjelent cikkekkel idézzük fel az egy évvel ezelőtti Csillagpont hangulatát és eseményeit. Ezúttal a tavaly jubiláló református ifjúsági találkozó kialakulásáról olvashatnak.

A Csillagpont közös

2014. augusztus 01., címkék: csillagpont 2013, anno

A Kálvincsillag 2013. évi számában megjelent cikkekkel idézzük fel az egy évvel ezelőtti Csillagpont hangulatát és eseményeit. Elsőként a református ifjúsági találkozó Kárpát-medencei jelentőségéről lesz szó.

Kiértékelték a 2013-as Csillagpontot

2014. február 10., címkék: csillagpont 2013, ifi

Kilencszáz önkéntes, háromszázötven program, negyvenegy munkacsoport, két éves szerzvezés – ez a 2013-as Csillagpont számokban. A szervezők elkészítették a tavalyi református ifjúsági találkozó kiértékelését.

CSP-s talált tárgyak

2013. október 22., címkék: csillagpont 2013, ifi

A szervezők özzétették a Csillagpont honlapján a talált tárgyak képeit. Ha hiányzik valamid, itt nézz körül, hogy újra egymásra találhassatok.

Nem különbözünk egymástól

2013. augusztus 08., címkék: csillagpont 2013, cigánymisszió

Cigány fiatalok segítségével mutatkozott be a református cigánymissziós szolgálat az idei Csillagponton. Beszélgetések, interaktív programok, művészet és bizonyságtételek is szerepeltek a mezőtúri programban. Az egyik résztvevő beszámolója.

A fenntartható fejlődésről a Csillagponton

2013. július 30., címkék: csillagpont 2013, teremtésvédelem

Lelki, szellemi töltekezéssel is szolgáltak, de gyakorlati ötleteket is adtak az Ökogyülekezeti Program szervezésében tartott előadások a református ifjúsági találkozón.

Nagy találkozó a kis Debrecenben

2013. július 16., címkék: mezőtúr, reformátusok lapja, csillagpont 2013

Lelkesedést és ötleteket adhat a Csillagpont a nagykunsági fiataloknak ahhoz, hogy visszatérve gyülekezeteikbe tovább tudják folytatni a kortársaik körében végzett szolgálatot – mondta lapunknak Beszterczey András mezőtúri lelkipásztor. A Nagykunsági Református Egyházmegye esperesével a találkozó előtti hetekben beszélgettünk.

„Ott a helyünk!”

2013. július 16., címkék: reformátusok lapja, csillagpont 2013

Hogyan készülnek a találkozóra? – a Reformátusok Lapja ott jártakor erről kérdezte a mezőtúriakat.

Legyél, aki vagy!

2013. július 16., címkék: reformátusok lapja, csillagpont 2013

Az önazonosság kérdéseivel foglalkozik idén július 23. és 27. között a Magyarországi Református Egyház kétévenként megszervezett Kárpát-medencei ifjúsági találkozója, a Csillagpont. A témát több ezer kötetben kerülgeti a pszichológiai szakirodalom – mit tud róla mondani egy református lelkész? Erről ifj. Csomós Józsefet, a találkozó főelőadóját kérdeztük.

Ahol a Csillagpont készül

2013. július 16., címkék: mezőtúr, reformátusok lapja, csillagpont 2013

Újra a Tiszántúl ad otthont a református fiatalok kétévenkénti nagy találkozójának, a Csillagpontnak, amely ezúttal Mezőtúrra látogat július 23. és 27. között. A Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye határán fekvő településen jártunk nem sokkal a találkozó előtt.

Ki vagyok?

2013. július 16., címkék: csillagpont 2013, ifi

Ki vagy? Gondolkodtál már ezen? Kedvcsináló videó a Csillagponthoz.

„A Csillagpont a mienk”

2013. július 12., címkék: csillagpont 2013, csillagpont

Bulival, Esti Kornél-minikoncerttel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a Csillagpont szervezői a Dürer Kertben, ahol az is kiderült, mitől más a magyarországi fesztiváldömpingben a Református Ifjúsági Találkozó.

Megjelent a részletes program!

2013. július 10., címkék: program, csillagpont 2013

Összeállt az idei Csillagpont részletes programja. Témakörök és helyszínek szerint rendezve, napokra lebontva tudjátok böngészni.

Csillagpont szervezés közben!

2013. június 13., címkék: csillagpont 2013, ifi

Gőzerővel halad a Csillagpont szervezése. Nézzétek meg az erről készült videónkat!

Legyél Csillagpont sajtós!

2013. május 28., címkék: csillagpont 2013, felhívás

Szeretnél egy kreatív csapat tagja lenni? Érdekel, milyen egy igazi szerkesztőségben dolgozni? Szívesen kipróbálnád magad a média valamelyik területén? Itt a lehetőség! Ha érzel magadban elég ambíciót, tudást és kedvet, jelentkezz a Csillagpont média csapatába! A nyertes pályázók ingyen jöhetnek a fesztiválra!

Legyél Csillagpont sajtós!

2013. május 27., címkék: Pályázat, csillagpont 2013, ifi, pályázat

Szeretnél egy kreatív csapat tagja lenni? Érdekel, milyen egy igazi szerkesztőségben dolgozni? Szívesen kipróbálnád magad a média valamelyik területén? Itt a lehetőség! Ha érzel magadban elég ambíciót, tudást és kedvet, jelentkezz a Csillagpont média csapatába! A nyertes pályázók ingyen jöhetnek a fesztiválra!

Már lehet regisztrálni

2013. április 20., címkék: web, ifi, csillagpont 2013

Elindult az idei Csillagpont önálló honlapja és a regisztráció! Hírek, kulisszatitkok, fontos információk várják a látogatókat az oldalon.

Esőfelhők és Csillagpont

2013. február 07., címkék: csillagpont 2013

Vigasztalan, esős idő várta a Csillagpont szervezői stábját február első szombatján Mezőtúron. A közel negyven résztvevő közös reménye, hogy a július 23. és 27. között megszervezendő református ifjúsági találkozón azért kedvezőbb időjárási körülmények között fogadhatják majd a Kárpát-medence minden részéből érkező, közel ötezer fiatalt.

Családosok a Csillagponton

2013. január 18., címkék: család, csillagpont, csillagpont 2013

Ifjúnak számít még, aki családos? Van helye egy 16-30 éveseknek szervezett sátrazós, keveset alvós, nyüzsgő találkozón a kisgyerekes családoknak? A válasz: igen. Ebben segít a találkozó legújabb munkacsoportja, amely speciálisan a családdal érkezőknek készít programot az idei mezőtúri Csillagpontra július 23. és 27. között.

Irány Mezőtúr

2012. december 07., címkék: csillagpont 2013

A jövő évi Csillagpont volt az egyik fő témája november 30-án a nagykunsági egyházmegyei közgyűlésnek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.