Lelki élet a Nagygyűlésen

2018. június 03., címkék: CEC, cec nagygyűlés 2013 budapest, cec, európai egyházak konferenciája (cec)

A lelki alkalmak a nagygyűlés programjának egyharmadát teszik ki, de ezek közül is kiemelkedik a vasárnapi istentisztelet, melyet helyi gyülekezetekben ünnepelnek a résztvevők. Harminc delegált döntött úgy, hogy a maradéki református gyülekezeteben vesznek részt az istentiszteleti közösségben.

A gyümölcsfák is lélegeznek

2013. július 19., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, ökogyülekezet, európai egyházak konferenciája

Nincs annál nyomasztóbb érzés, mint amikor szárnyalhatunk, de mégis be vagyunk zárva. Minden repülőút alapvetően ilyen: üvegházban repülünk, amelyben egy több tonnás gép felemelkedése miatt egyre több oxigént használunk el.
Az Európai Egyházak Konferenciájának 14. budapesti Nagygyűlésére érkezők is tudták ezt.

Kérdések kérdése

2013. július 09., címkék: istentisztelet, cec nagygyűlés 2013 budapest

„Örvendezve haladt tovább az útján" áll a Bibliában. Ez az üzenete az Európai Egyházak Konferenciája (EC) XIV. Nagygyűlésének is, a július 8-án, Budapesten, a Hélia Hotel színháztermében tartott záró istentisztelet alapján. Az igehirdető Martin Schindehütte, a Német Protestáns Egyház (EKD) ökumenikus és külföldi kapcsolatokért felelős püspöke volt.

Megtalált kiút

2013. július 08., címkék: új alkotmány, cec nagygyűlés 2013 budapest

Július 7-én, este, tíz óra után fogadták el az Európai Egyházak Konferenciájának új alkotmányát Budapesten. Másnap ez volt a fő témája a Hélia hotelben tartott sajtótájékoztatónak.

A megújuláshoz vezető út

2013. július 07., címkék: tarr zoltán, cec nagygyűlés 2013 budapest

Az Európai Egyházak Konferenciájának a XIV. Nagygyűlésén, Budapesten július 3. és 8. között tárgyalt változásait jórészt az Uppsala-jelentés tartalmazza. A jelentést előkészítő úgy nevezett revíziós munkacsoportban Tarr Zoltán is részt vett. A Magyarországi Református Egyház Zsinati tanácsosát az evangelikus.hu portál kérdezte a jelentésről és a CEC jövőjéről.

Második olvasat

2013. július 07., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, alkotmány

2013. július 6-án tovább folytatódott a disputa a CEC új szabályozásáról. A szombati plenáris ülésen megtárgyalták a szervezet az új alkotmányának szövegét. A nézeteltérésektől sem mentes összejövetelen az alkotmány második olvasatának elfogadása megtörtént.

Európai útkeresés Budapesten

2013. július 06., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, ódor balázs

A magyar fővárosban ülésezik július 3. és 8. között az Európai Egyházak Konferenciája (CEC). Az ökumenikus nagygyűlés szerepéről Ódor Balázst, a Zsinati Külügyi Iroda vezetőjét kérdeztük.

Kérdések, amiket fel kell tenni

2013. július 05., címkék: guy liagre, cec nagygyűlés 2013 budapest, Julio Murray

"Rugalmasnak ugyanakkor kritikusnak kell lenni"- mondta Guy Liagre az Európai Egyházak Konferenciájának főtitkára július 4-én Budapesten a RaM Colossuemban felvezető bezsédében. Julio Murray, a XIV. Naggyűlés főszónoka pedig így határozta a hatnapos tanácskozás fő szándékát: "A problémák összetettségnek és a feladatok nagyságának a hit újraélesztésére kell indítania minket."

Most tehát miért késlekedsz?

2013. július 04., címkék: steinbach józsef, cec nagygyűlés 2013 budapest, európai egyházak konferenciája (cec)

A budapesti Pozsonyi úti református templomban tartották az Európai Egyházak Konferenciája fővárosunkban zajló, 14. nagygyűlésének a kezdő istentiszteletét. A több száz részvevő előtt megtartott liturgikus alkalmon Isten Igéjét Steinbach József dunántúli püspök hirdette.

Köszöntők sora

2013. július 04., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, megnyitó

„Megnyitom az Európai Egyházak Konferenciájának tizennegyedik Nagygyűlését"— hangzott el Emmanuel francia metropolitától, a szervezet elnökétől Budapesten a RaM Colosseumban július 3-án 16 órakor.

Budapest, az újjászületés helyszíne

2013. július 02., címkék: guy liagre, emmanuel metropolita, cec nagygyűlés 2013 budapest

Miért fontos az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) 14. Nagygyűlése? Erről tartottak rövid sajtótájékoztatót július 2-án Budapesten, a Hélia szállóban Emmanuel, francia metropolitának, a CEC elnökének és Guy Liagre-nak a szervezet főtitkárának, valamint Klaus Riethnek, a németországi Württembergi evangélikus egyház főtanácsosának részvételével.

A CEC nagygyűlés szervezési folyamata

2013. június 05., címkék: európai egyházak konferenciája (cec), cec nagygyűlés 2013 budapest

A CEC Nagygyűlés Nemzetközi Szervezőbizottsága (Assembly Planning Committee, APC) 2013. május 26-29. között Stuttgartban találkozott utoljára a Nagygyűlés előtt. A bizottság elsősorban az előkészületek véglegesítésével, azon belül pedig a Nagygyűlés programjának részleteivel foglalkozott.

Újabb lehetőség a CEC Nagygyűlésén való részvételre

2013. március 04., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest

Minden nagyszabású nemzetközi rendezvényen elkél a szorgos segítség, nincs ez máshogy az Európai Egyházak Konferenciájának Nagygyűlése esetében sem, amelyet 2013. július 3-8. között rendeznek meg Budapesten. A lelkes önkéntesek ez idő alatt több módon is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Magyarországra érkező több mint háromszáz európai egyházi képviselő összejövetele zökkenőmentes legyen.

Előkészületek

2013. január 31., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, guy liagre

Guy Liagre, az Európai Egyházak Konferenciájának főtitkára a hét elején sajtótájékoztatón számolt be a szervezet tevékenységéről és a budapesti Nagygyűlés szervezésének folyamatáról. A RaM Colosseumban a világi és egyházi média képviselői is jelen voltak.

Ifjúsági segítőket keresnek a CEC budapesti Nagygyűlésére

2013. január 14., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) 2013. július 3-8. között Budapesten tartja 14. Nagygyűlését, amely zökkenőmentes lebonyolításához ifjúsági segítők, stewardok jelentkezését várják.

Újabb állomás

2012. október 05., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, európai egyházak konferenciája (cec)

Fontos kérdésekről egyeztettek a Európai Egyházak Konferenciája (CEC) közgyűlését szervező bizottság képviselői Budapesten.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.