„Kérdezzék meg, hogy mit jelent!”

2020. március 05., címkék: diakónia, beszterczey andrás

Fontos, hogy egyházunkban emberileg, szakmailag és spirituálisan is felkészült munkatársak foglalkozzanak a rászorulókkal, véli Beszterczey András. Erről beszélgettünk a Magyarországi Református Egyház (MRE) az ettől az esztendőtől kezdve régi-új megnevezéssel működő Diakóniai Irodájának vezetőjével, akitől azt is megtudtuk, hogy nem csak a nevük változott meg.

Szeretet az irodában

2014. szeptember 16., címkék: interjú, szeretetszolgálati iroda (zsinat), beszterczey andrás, reformátusok lapja, diakónia

Bizalomra és őszinteségre van szükség a református szeretetszolgálat minden szintjén ahhoz, hogy az elmúlt szűk évtizedben jelentősen kibővült intézményes diakónia szilárd alapokon állhasson és tovább fejlődhessen – vélekedik Beszterczey András lelkipásztor. A Szeretetszolgálati Iroda új vezetőjével, a nyáron államtitkári szolgálatot vállalt Czibere Károly utódjával beszélgettünk.

Gyülekezeti diakónia

2013. július 07., címkék: reformátusok lapja, beszterczey andrás, diakóniai vasárnap

„...a katedráról le kell szállni és kivinni az Igét oda, ahol az emberek élnek, laknak, mozognak" – idézi Kiss Ferenctől id. Besztercezy András esperes a diakóniai vasárnap okán. Az esperes ebben a mondatban látja ma is a gyülekezeti diakónia feladatát.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.