„Még többen lennénk, ha dolgozni kellene”

2013. augusztus 09., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), árvíz 2013, pál sándor, elismerés

A júniusi árvízi védekezésben négyszázhatvanhét önkéntes segített a Magyar Református Szeretetszolgálaton (MRSZ) keresztül. Sokan nem csak néhány órára, hanem több napra kapcsolódtak be a védelmi munkálatokba. A lelkes segítők munkáját augusztus 8-án oklevéllel és ünnepséggel köszönte meg a Szeretetszolgálat.

Névtelen hangyák

2013. június 10., címkék: vélemény, árvíz 2013

– Átszakadt a gát. – Átszakadt. – A hírek nem fontosabbak, mintha a Balaton-parton ülnénk a rádió mellett. Távoliak. Ötszáz méterre, egy kilométerre vannak. Itt üres zsákok vannak, homok van, teli zsákok vannak, teherautók vannak.

Felkelni a fotelból

2013. június 07., címkék: árvíz, mrsz, természeti katasztrófák, árvíz 2013, szeretetszolgálat (mrsz)

A Református Szeretetszolgálat az árvízi védekezésében több helyszínen segít országszerte. A június 7-i védelmi munkálatokból több mint száz önkéntesük vette ki a részét. Arra is maradt emberük, hogy Szigetszentmiklóson a gátakon dolgozóknak meleg ételt és ásványvizet osszanak. Dolák-Saly Róbert humorista és Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman is csatlakozott ma a Szeretetszolgálathoz.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.