Obama elnök együtt imádkozott Grahammel

2010. április 27., kedd

 

 

 

 

altAz USA elnöke, Barack Obama meglátogatta a 91 éves Billy Graham baptista prédikátort, világhírű evangelizátort. A Fehér Ház közleménye szerint a találkozó jó fél óráig tartott. 

Obama elnök „rendkívül hálás” volt a látogatás lehetőségéért és megvalósulásáért. Graham úgy nyilatkozott: minden hívő embert arra kér, imádkozzék az elnökért. Obama elnök a tizenkét USA-elnök egyike, akik Truman elnök óta keresték a személyes találkozás lehetőségét Billy Grahammel. De a mostani elnök az első, akit Graham saját otthonában fogadott. Obama még elnökválasztási kampánya idején szeretett volna találkozni a legendás prédikátorral, de Grahamnek akkor nem volt ideje az elnökre. A találkozó legnagyobb és legszebb eseménye volt, hogy Obama és Graham együtt imádkozott. Az evangelizátor két Bibliát ajándékozott az elnöknek: egyet neki, egyet feleségének, a First Ladynek, Michellenek. Obama elnök imájában megköszönte Istennek édesapja életét, Graham pedig az ég áldását és bölcsséget  kért az amerikai elnökre. Graham azt tanácsolta az elnöknek, hogy elnöki hivatala betöltéséhez merítsen mindig erőt a hit forrásából. Billy Graham rendíthetetlen tekintélye az USA-ban összefügg azzal a  világmissziós tevékenységgel, amit a 20. század közepétől 185 országban mintegy 200 millió ember Krisztushoz térítésével alapozott meg. 1950-ben megalapította Evangelizációs Társaságát, amit ma fia irányít. (livenet.ch - refdag.nl - idea.de – pro-medienmagazin.de – 2010-04-27 – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.