Beiktatták a szerbek 45. patriarcháját

2010. október 04., hétfő

altKoszovóban az Ipeki Patriarchátus monostorában október 3-án tartották meg Őszentsége Irinej szerb patriarcha ünnepélyes intronizációját.

Koszovóban az Ipeki Patriarchátus monostorában október 3-án tartották meg Őszentsége Irinej szerb patriarcha ünnepélyes intronizációját.

altA Helyi Egyházak képviselőinek részvételével tartott ünnepélyes intronizációra fokozott biztonsági intézkedések mellett több ezer hívő érkezett. A szertartáson jelen volt Borisz Tadics szerb államfő is. Irinej patriarcha a híveknek mondott beszédében a szerbek és az albánok megbékélésére hívott fel. A szerb patriarchákat hagyományosan az ősi egyházi központban, a koszovói Ipek város melletti Ipeki Patriarchátus monostorában iktatják be. A szerbek 45. patriarchája az egyik legidősebb szerb főpap. A 80 éves Irinej nisi püspököt januárban választották meg a néhai Pavle patriarcha utódául. (szimandron.hu – 2010-10-04 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.