Választás lesz Dunamelléken

2017. február 17., péntek

A Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlése választásokat ír ki a tavaly novemberben megüresedett lelkészi főjegyzői tisztre.

ebruár 16-án ülésezett a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlése Budapesten. A Ráday utcai székházban megtartott tanácskozáson megemlékeztek a tavaly novemberben elhunyt Hegedűs Bélalelkészi főjegyzőről, és döntöttek arról, hogy választást írnak ki a tisztségre.

A jelöléssel és a választással kapcsolatos teendőket a választási bizottság határozza meg a hatályos törvények szerint. A bizottság várhatóan a jövő héten ad tájékoztatást az egyházmegyéknek a választásokkal összefüggő tennivalókról. Az új főjegyző megválasztásáig négy esperes – Szabó Ferenc, Rácz József, Takaró András és Nyilas Zoltán – vette át a korábbi főjegyző teendőit.

A közgyűlésen egyhangúlag elfogadták az egyházkerület idei költségvetését és megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Soós László, valamint Cseri Kálmán dunamelléki lelkipásztorokól.

Forrás: Parokia.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.