Tutu és lelkész lánya közös könyvet írt

2010. október 31., vasárnap

Desmond Tutu, a legendás Béke Nobel-díjas dél-afrikai anglikán érsek és az általa lelkészi szolgálatra 2004-ben felszentelt lánya, Mpho közös könyvet írt „Azért vagyunk emberek, hogy jók legyünk”  címmel. A könyv több világnyelven is megjelent és a bestseller-listákon szerepel.

 

 

altEbben a könyvben arról a titokról írnak, hogyan lehet annyi szenvedés, borzalom megtapasztalása közben és ellenére megőrizni a jóság vágyát és tetteit, amin Tutu papként, püspökként, a dél-afrikai faji megkülönböztetés elleni egyházi küzdelem vezéralakjaként átment. Olyan kérdésekre adnak mindketten választ, amit nagyon sokan feltesznek naponta: „Hol van Isten, amikor szenvednünk kell? – Hol van Isten, amikor elbukunk? - Miért engedi meg Isten, hogy vétkezzünk, rosszabb esetben bűnözzünk?”.

altTutu és lánya is történetekkel, igaz példákkal válaszol a kérdésekre, amelyekből egyértelműen kitűnik, hogy apát és lányát Isten szeretete hatja át. Tutu, akinek rengeteg oka lenne a bosszúra, a visszafizetésre, s meg is voltak, vannak hozzá az emberi eszközei, hallani sem akart/akar a bosszúról. Ha Isten él a szívben, nem lakozhat abban a bosszúállásnak még csak az árnyéka sem. Tutu bizonyos abban, hogy élni másként nem érdemes, még ha lehet is. A 222 oldalas könyv németül is hozzáférhető az érdeklődőknek, akik Tutu őszinte vallomására fogékony szívvel tudnak reagálni: „Lényünk mélyén még ott húzódik valami jóság is”. (jesus.de – 2010-10-30 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.