Transformerek

2010. március 27., szombat

altBumblebee, Camaro Z28-ként kezdi és Chevrolet Camarová válik. Ő az egyik alakváltó robot a Transformers című filmben. Pár másodperc kell számára és teljesen megújul. A hős robotokról, de még inkább a változásról szólt ifj.Csomós Józsefnek a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referensének előadása a debreceni ifjúsági találkozón. A Nagytemplomban háromszáz fiatal gyűlt össze az ország különböző pontjairól.

A találkozót a szervező Debreceni Református Egyházmegye esperese nyitotta meg. Vad Zsigmond elmondta hiszi, "hogy az Isten megváltoztathatja az ember életét, átformálódhat...Nincs olyan fiatal, nincs olyan ember a földön, aki ne változhatna meg, ne formálódhatna át."

 


A közös hang

alt"Hallottunk a lelkészünktől erről az ifjúsági napról és reméltük, hogy érdekesek lesznek a programok, ami végül be is igazolódott" - mondja az egyik 16 éves létavértesi lány. "A lelkész beszéde nagyon közel állt hozzánk, a mi nyelvünkön szólt, nem egy unalmas előadást hallgathattunk végig. Szavaival közelebb kerülhettünk Istenhez" - ezt már egy 17 éves diák mondta az előadások után. Arra a kérdésre, hogy hogyan érezték magukat azt válaszolta az egyik jelen lévő fiatal: "Ha látom, hogy a körülöttem lévő emberek jó kedvűek és hiszik, amit itt hallnak, akkor az engem is melegséggel, boldogsággal tölt el".


"A Bibliát nem azért írták, hogy informáljon, hanem, hogy transzformáljon"

altAz Éden zenekar vezette közös éneklés után lépett színpadra az ifjúsági nap előadója  ifj.Csomós József. Az ifjúsági referens a fiatalokhoz közel álló példákkal színesítette előadását, amelyen olykor nevettek máskor pedig könnyes lett a szemük.
"A Bibliát nem azért írták, hogy informáljon, hanem, hogy transzformáljon - hangzott nem mindennapi igehirdetésében. Isten mindent megtett érted, most te következel. Mit tehetsz? Fogadd el azt, amit Isten tett érted. Ez az első. Aztán változnak majd a szokásaid, változik, hogy ki van rád hatással, megváltoznak a céljaid, és megváltozik a látásmódod. Ez az igazi átalakulás. Úgy hívják Krisztuskövetés" - fogalmazott az előadó.
Az ifjúsági napot Dobner Illés és csapata lendületes koncertje zárta.

A képeket ifj. Szász Barnabás készítette.

Írta: Dobos Zita

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.