Teltház a Kárpát-medencei református kórus hangversenyén

2010. június 27., vasárnap

 

altA június 25-én megtartott koncerten a tizenkilenc határon inneni és túli énekkarból toborzott 370 fős Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus szólalt meg, ami a szervezők szándéka szerint kifejezi nemcsak felekezeti, de nemzeti összetartozásunkat is.

Teltház mellett kilencedik alkalommal került sor a budapesti Művészetek Palotájában a Református Énekek című hangversenyre. A június 25-én megtartott koncerten a tizenkilenc határon inneni és túli énekkarból toborzott 370 fős Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus szólalt meg, ami a szervezők szándéka szerint kifejezi nemcsak felekezeti, de nemzeti összetartozásunkat is. A hangversenyen a budapesti Arany János és Cseri Zsófia, a debreceni Berkesi Sándor és a soproni Kocsis-Holper Zoltán vezényelt, közreműködött Virágh András Gábor orgonista, valamint a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes. A műsorrészek elején Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, református teológus olvasott fel bibliai igéket. A szervezők gyűjtést hirdettek az árvízben megsérült tiszaburai és felsőzsolcai református templomok helyreállítására, amit a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül juttatnak el az érintett gyülekezetekhez.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.