20 éve a debreceni Nagytemplomban

2010. december 13., hétfő

Szolgálatának 20. évfordulója alkalmából köszöntötték Vad Zsigmond esperest a debreceni Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten.

Szolgálatának 20. évfordulója alkalmából köszöntötték Vad Zsigmondot Debrecenben. A Nagytemplomban a vasárnapi istentiszteleten az esperes hirdetett igét, majd azt követték a köszöntések.

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke beszédében arról szólt, hogy Vad Zsigmond gyülekezetben létrehozott munkái önmagukért beszélnek. A gyülekezettől az esperes egy palástot kapott ajándéka, amelynek átadásakor Bölcskei Gusztáv kiemelte, „a bibliai időkben három tisztségviselő hordhatott palástot: a próféta, a pap és a király. A Heidelbergi Káté szerint Krisztusról nevezett emberekként valamennyien részesei vagyunk ennek a három tisztségnek. A prófétai, a papi és a királyi jelleg az, amit a palást magán hordoz, hogy tudjunk szólni és tudjunk cselekedni az Isten teremtett világáért és az ő népéért.” Folytatás...

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.