Skót reformátusok szorosabb együttműködése más egyházakkal

2010. január 27., szerda

altA Skóciai Egyesült Református Egyház együttműködési megállapodást írt alá más felekezetekkel, hogy a misszió és egyéb szolgálati ágak területén szorosabb együttműködést valósítsanak meg.

Skót gyakorlatiassággal fogalmazták meg és valósítják meg a közösen megtervezett együttműködést a skót reformátusok, metodisták és episzkopalisták. Gyülekezetek és lelkészek kapnak feladatokat a missziói fejlesztésből és közösen hozzák létre a forrásokat, a képzést, és egyéb lehetőségeket. Január 23-án írta alá ezt a partneri megállapodást a perthi St. Ninian katedrálisban a Skóciai Egyesült Református Egyház Zsinatának, a Skót Episzkopalista Egyház főzsinatának és a Metodista Egyház Skót Egyházkerületének egy-egy vezetője. A skót református moderátor, John Marsh lelkész szerint a szorosabb együttműködés bizonyára sok áldást és megnövekedett lehetőségeket kínál az egyházi bizonyságtételnek. Nagy kiváltság, hogy ez a három skót egyház igazi testvérként, családként tud működni, s remélhetőleg nem csak Skóciában, hanem a külső missziói területeken is. (urc-uk – 2010-01-28 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.