Schneider: "Az egyház az emberek védőügyvéde"

2009. december 30., szerda

              alt

Az egyházunkban nemrég látogatást tett Nikolaus Schneider préses, egyházi elöljáró, az EKD elnökhelyettese fontosnak tartaná, ha a protestáns és katolikus egyház Németországban új közös szociális állásfoglalást adna ki…

 

Az 1997-ben kiadott közös szociális nyilatkozat után mára megértek a feltételei az új közös szociális nyilatkozatnak – nyilatkozta Düsseldorfban Nikolaus Schneider református lelkész, egyházi elöljáró. A közös állásfoglalás erősíti és fokozza a nyilvánosság figyelmét és az egyházak szavának, üzenetének politikai átütő erejét. A rajnai egyházelnök fontos feladatnak tartja, hogy az EKD a közeljövőben a munka és a munkavállalók méltóságával és a szakszervezetek szerepével behatóan foglalkozzék. Értelmezése szerint az egyház az emberek védőügyvéde, s azt követeli a politikától, hogy az egyéni érdek és a közérdek között teremtse meg az egyensúlyt. (Jesus.de – 2009-12-29 – dr. békefy)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.