Ír reformátusok közleménye a házasság mellett

2015. május 22., péntek

Az Ír Presbiteriánus Egyház (PCI) egy hónappal a házasságról szóló május 22-i népszavazás előtt nyilatkozatban rögzítette álláspontját.

A PCI kiáll a házasság történelmi és keresztyén értelmezése mellett, amennyiben arra kizárólagosan egy férfi és egy nő közötti kapcsolatként tekint. A nyilatkozat egyben azt is megerősíti, hogy a házasság intézményére szükség van, hiszen az egész társadalom javát szolgálja.

A demokráciában az emberek alapvető jogai megkérdőjelezhetetlenek, ám ebben benne foglaltatik a gyerekek joga és az apák és anyák természetes felelőssége a gyermekek felnevelésére. „Úgy véljük, hogy a referendumban felvetett változás e téren az említett jogok tagadását jelenti." – szerepel testvéregyházunk állásfoglalásában. „A házasságról szóló népszavazási kezdeményezés új normákat honosítana meg a társadalomban, amelynek várható következményeit és hatásait a kezdeményezők sem mérték fel kimerítően.

Tudatában vagyunk annak, hogy nagy érzelmeket vált ki ez a kérdés, ugyanakkor bízunk abban, hogy mindenki visszafogottan és mások véleményét tiszteletben tartva vesz részt a vitában." – zárul a dokumentum.

Külügyi Iroda

Forrás: www.presbyterianireland.org  

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.