Presbiterek továbbképzése az imádságról Borkumban

2010. szeptember 20., hétfő

altOktóber végén négynapos továbbképzést tart presbiterek részére az Északi-tengeri német szigeten.

A presbiternők és a presbiterek részére meghirdetett alkalmon azzal a központi kérdéssel foglalkoznak majd, amit maguk a presbiterek javasoltak, mert fontosnak tartják. Fő előadások és munkacsoportok segítik az Északi-tengeri szigeten a téma ismertetését, bibliai összefüggéseinek, aktualitásának feltárását, személyes tapasztalatok kicserélését.

Elsősorban a Mi Atyánk áll a tanulmányozás középpontjában. Hilke Küver református lelkésznő szerint nagy az igény a gyülekezetekben és a presbiterek között az imaélet megújítására. Ennek az igénynek tesz majd eleget a presbiteri konferencia négy napja. A beszélgetéseket és előadásokat a lelkésznőn kívül ismert református személyiségek tartják, így Jann Schmidt egyházelnök, Reinhild Gedenk lelkésznő Emdenből, és Siek Postma lelkész Jenneltből. (reformiert.de – 2010-09-20- dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.