Pótfelvételi Patakon

2012. július 23., hétfő

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia várja mindazokat, akik lelkészi, hitoktatói vagy más egyházi hivatást szeretnének választani.

Az intézményben a következő szakokon lehet tanulmányokat folytatni:

Akkreditált képzések

Teológia szak (osztatlan MA)
- Teológus szakirány (képzési idő:10 félév)
- Lelkész szakirány (képzési idő: 12 félév)

Katekéta-lelkipásztori munkatárs szak (BA) nappali és levelező tagozaton (képzési idő 6 félév)
Református közösségszervező szak (BA) levelező tagozaton (képzési idő 6 félév)

Népfőiskolai képzés

Presbiterképzés (képzési idő: 2 félév)

A jelentkezés és a felvételi alkalmassági vizsga módja és ideje:

A jelentkezéshez az intézmény saját jelentkezési lapját kell használni az összes meghirdetett szak esetében. Jelentkezési lapot írásban vagy telefonon lehet igényelni az intézmény címén, illetve telefonszámán (3950 Sárospatak, Rákóczi u. 1; 47/312-947, vagy le lehet tölteni az intézmény honlapjáról

Jelentkezési határidő valamennyi szakon: 2012. augusztus 21.
A Jelentkezési lapot és a kért mellékleteket (a Jelentkezési lapon megtalálható) az intézmény fenti címére kell eljuttatni.

A felvételi eljárás díja 4.000 Ft, melynek befizetéséhez a jelentkezőknek csekket küldenek, vagy az a felvételi előtti regisztráció alkalmával fizethető be.

A felvételi pótalkalmassági elbeszélgetés időpontja a teológia és a lelkészi szakra jelentkezőknek 2012. augusztus 24. péntek 10.00; az alapszakokon (katekéta-lelkipásztori munkatárs, református közösségszervező szak) pedig 2012. augusztus 25. szombat 10.00 óra. Mindkét napon a regisztrációra 9.00 órától kerül sor a Tanulmányi Osztályon.

A presbiterképzésre jelentkezők számára nincs felvételi elbeszélgetés.

Forrás: SRTA

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.