Obama 25 vallási és közösségi tanácsadója

2010. március 17., szerda

altAz amerikai elnök nemrég létrehozta a Hit Tanácsát, melynek feladata, hogy minden fontos nemzeti és nemzetközi ügyben ajánlásokat fogalmazzon meg Obama elnök részére.

Barack Obama Hit Tanácsa néven hozta létre azt a testületet, amelyben 25 ismert vallási és közösségi vezető foglal helyet, s egyelőre egyéves mandátummal fogalmaz ajánlásokat, tanácsokat az elnöknek a következő ügyekben: nemzeti és nemzetközi szegénység, klímaváltozás, a felelős apaság kritériumai, felekezetek és vallások hatékonyabb együttműködése. A tanács tanulmányozza a kormányzat és a hitelvi alapon szerveződött és működő szociális szolgálatok közötti szorosabb együttműködés lehetőségeit. A Hit Tanácsa március 9-én mutatta be az elnöknek pénzügyi jelentését. (pbs.org – 2010-03-17 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.