Ünnepi istentisztelet Debrecenben

2013. május 23., csütörtök

A 475 éves Debreceni Református Kollégium és a magyar református egység ünnepe alkalmából szombaton hálaadó istentiszteletet tartanak. Élőben kapcsoljuk a Nagytemplomot.

A 475 éves Debreceni Református Kollégium, a 175 éves Dóczy Gimnázium és a magyar református egység ünnepe alkalmából tartanak hálaadó istentiszteletet május 25-én, szombaton a debreceni Nagytemplomban. Az alkalmon igét hirdet Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, az eseményen jelen lesz és köszöntőt mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Az istentiszteletet élőben itt tekinthetik meg szombaton délelőtt tíz órától

A magyar református egység létrejöttét 2010 óta a május 22-i évfordulóhoz legközelebb eső vasárnapon ünnepeljük szerte a Kárpát-medencében, ami azonban néhány további kiemelt rendezvény kíséretében mostanra egy teljes hetet kitöltő programsorozattá bővült. Május 19-én ünnepeltük a magyar református egység napját, hagyományosnak tekinthető kapcsolódó rendezvényeink – a Református Zenei Fesztivál és a Szeretethíd nevű Kárpát-medencei önkéntes napok – egy héttel később, május 24–26. között kerülnek sorra.

A vasárnaptól vasárnapig tartó eseménysorozatba illeszkedik a szombati istentisztelet is, amelyet felvételről május 26-án, vasárnap 11 órától az m1, 17 órától pedig Duna World televíziós csatorna tűz műsorára.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.