Munkatársképző Tanfolyamot szervez az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület

2010. január 26., kedd

alt2010-ben is megszervezi a több éves hagyománynak örvendő Munkatársképző Tanfolyamot az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület. A tanfolyam célja ifjúsági munkások képzése, a fiatalok felkészítése, illetve motiválása, hogy aktív szerepet vállaljanak a gyülekezeti ifjúsági munkában és annak megszervezésében.

A tanfolyamra olyan 16–22 év közötti fiatlokat várnak, akiket érdekel a keresztyén ifjúsági munka, ifjúsági csoportban tevékenykednek és a jövőben szeretnének fiatalokkal foglalkozni. A tanfolyam időtartama tizenhat nap. A képzés három hétvégi szemináriumból és egy egyhetes nyári táborból áll, amelyet szakmai gyakorlat követ. A szemináriumokra március 11–14., április 15–18., valamint május 27–30. között kerül sor, a nyári tábor július 6–13. között zajlik Algyógyon. Szakmai gyakorlatra lehetőséget biztosít az Erdélyi IKE. 

A tanfolyamon a következő témaköröket dolgozzák fel: önismeret, elhívás és szolgálat, önkéntesség, a Szentírás mint a keresztyén ifjúsági munkás erőforrása, bibliaóra-tartás, kommunikáció, problémamegoldás, konfliktuskezelés, a csoport jellemzői, csoportvezetés, együttműködés, IKE-munka, táborszervezés, projektmenedzsment. A jelentkezéshez kérnek önéletrajzot, motivációs levelet és lelkészi ajánlólevelet, amelyet február 14-ig kell elküldeni postán, vagy személyesen eljuttatni az Erdélyi IKE kolozsvári irodájába. A tanfolyam kereteinek és jellegének megőrzése érdekében olyan fiatalok jelentkezését várják, akik elkötelezettek, és vállalni tudják azt, hogy a teljes tanfolyamon részt vesznek. Gyülekezetenként két jelentkezőt fogadnak a szervezők. A tanfolyamra a részvételi díj 160 RON, mely összeget több részletben is ki lehet fizetni.

Jelentkezni, vagy bővebb információt kérnii a következő elérhetőségen lehet: Erdélyi IKE, 400370 Calea Motilor nr. 84 Cluj Napoca, telefonon a +40-264-598050-es telefonszámon, vagy a +40-744-670769-es mobilszámon lehet elérni az irodát, e-mailen pedig az ike@ike.ro, vagy az mkt@ike.ro címen lehet felvenni a szervezőkkel a kapcsolatot.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.