Mit mond a Biblia a házasságról?

2010. március 10., szerda

altHázaskurzus indul, március 11-től kéthetente csütörtökön este hat és kilenc óra között a Stefánia palota éttermében. Várják mindazokat, akik szeretnék kapcsolatukat házastársukkal elmélyíteni, szeretnének többet megtudni a másikról, szeretnének ránézni kapcsolatuk működésére.

Az egyes témákon belül lehetőség nyílik a saját kapcsolaton belüli élethelyzetek megbeszélésére. Bármilyen felekezetű vagy felekezeten/egyházon kívüli házaspár jelentkezhet. A sorozatra nem azért célszerű eljönni, mert esetleg bajok vannak a házassággal, hanem éppen azért, hogy ne legyenek!
Az esték vacsorával kezdődnek, előadással folytatódnak, majd a házaspároknak lehetőségük van a felvetett témáról munkafüzet és tesztek alapján egymással négyszemközt beszélgetni. Semmilyen személyes dolgot nem kell másokkal megosztani, csak a saját férjjel – feleséggel, kérdés esetén az előadókkal, Prekopa István és Erna családgondozó házaspárral. Az esték után házi feladatot is kapnak a párok!

altAz interneten olvasható a magyarországi válások statisztikája (http://valasinfo.hu/valas/valasok-szama-magyarorszagon-egy-kis-valas-statisztika ). A helyzet elkeserítő. Vannak ugyan mediátorok, akik házassági konfliktusok szakértőinek mondják magukat, de a számok alapján úgy látszik, nem túl hatékonyan működnek. Valószínűleg azért, mert ők már csak akkor lépnek be a képbe, amikor probléma van, és a válástól akarják megmenteni a házaspárokat. Nem szabad ezt tétlenül nézni. A bibliai alapelvekre épülő, erős alapokon álló, egy életen át tartó házasságok mellett tegyük le a voksunkat. A Házaskurzus pont abban segít a résztvevő házaspároknak, hogy ne engedjék a kapcsolatunkat elromlani, sőt a jó házastársi kapcsolatot még jobbá tegyék, elmélyítsék.
A Házaskurzus önköltségi ára: 28000 Ft, ami magába foglalja esténként 2 főre a vacsorát, a munkafüzet árát és minden egyéb költséget is. Két részletben történő fizetésre is van lehetőség. Jelentkezés: erna@re-generacio.hu vagy 70/374-9703. Jelentkezési határidő: március 10-e. Az eseményt az Alpha Alapítványi közösen a Re-Generáció Alapítvánnyal szervezi.

Program
Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.