Merre a nyáron?

2014. június 10., kedd

Vége a tanítási időszaknak, a főiskolások, egyetemisták is kifelé mennek már a vizsgaidőszakból, jön a nyári szünet, s te még nem tudod, hol fogsz feltöltődni? Összeállításunkban (nem csak) református ifjúsági programokat ajánlunk.

HARCVONÁSOK – SDG TÁBOR

A Soli Deo Gloria református diákmozgalom július 7. és 13. között Seregélyesen tartja szokásos nyári táborát.

„Hála Istennek béke van. Legalábbis az országban.... Legalábbis katonai értelemben.... De mi van benned? Mi van körülötted?
Küzdelem önmagaddal, a szüleiddel, az iskolával, vagy éppen a hiteddel, az imádsággal, Istennel? Kivel, mivel küzdesz? És miért?"

Érdekes téma, barátok, közösség, hit, kérdések, élmény, imádság – ezt ígérik a szervezők. Jelentkezési határidő június 30. Részletek, jelentkezés az SDG oldalán.

Szárnyalj! – SZÉLRÓZSA

Július 16. és 20. között Soltvadkerten rendezik meg az országos evangélikus ifjúsági találkozót. A Szélrózsát 1996-tól rendezik meg kétévente más-más témában. Bátran nézz be egy-két napra, vagy maradj végig, szárnyalj az evangélikus fiatalokkal!

>> Részletes program, infók, regisztráció

ÉlesztŐ – FIRESZ (SK)

5 nap, 4 éjjel, fiatalok, jó kedv, mély beszélgetések, Istenre figyelés, örvendező éneklés, feledhetetlen élmények, laza sportolás... ez a szlovákiai Fiatal Reformátusok Szövetségének nyári nagytábora, melyet július 23. és 27. között Kopárhegyen tartanak. A Csillagponthoz hasonló találkozón sok-sok program vár, melyek a hűség témájához kapcsolódnak. Ha határon túlra kirándulnál, kihagyhatatlan!

Részletek, jelentkezés: eleszto.firesz.sk

„Kövess engem!" – SÓFÁR DICSŐÍTŐ ISKOLA

Zenei beállítottságú vagy? Jó hírünk van: már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Sófár Református Dicsőítő Iskola. A szervezők arra hívnak mindenkit, hogy fejlődjön, bátorodjon művészeti ajándékaiban és tehetségében, hogy a művészeten keresztül kifejezze Isten felé dícséretét és hogy találkozzon Vele és sok-sok testvérrel, régi-új barátokkal.

Időpont: augusztus 4 – 10., helyszín: Kiskunfélegyháza. Jelentkezési határidő: június 22. Részletek: sofarportal.hu

A lélek lélegzetvétele – REFISZ NYÁRI TÁBOR

Idén augusztus 11. és 17. között rendezik meg a Református Fiatalok Szövetségének nyári táborát. A helyszín hagyományosan Balatonszárszó, az SDG-konferenciaközpont. Várnak mindenkit, aki szeretne többet is megtudni a lélek lélegzetvételéről, az imádságról.

A tábor részvételi díja egyházkerülettől függően változó, július 10-ig, illetve augusztus 3-ig kedvezményesen lehet regisztrálni a REFISZ honlapján.

Angol táborok – Szentírás Szövetség

Tizenhárom-tizennyolc évesek számára szervez nyelvtábort a Szentírás Szövetség. Angol anyanyelvű keresztyén fiatalok segítenek az idegen nyelv elsajátításában és Krisztus megismerésében. Kikapcsolódás, tanulás, élmények.

- augusztus 4-9., KIE Konferenciaközpont Balatongyörök
- augusztus 11-15., Nagybajomi református gyülekezet

>> Részletek

Isten.jpg – Grund (MEKDSZ)

Szeptember első hetét (3-tól 7-ig) szintén Balatonszárszón tölthetitek, mégpedig a Magyar Evangélium Keresztyén Diákszövetség évkezdő táborában. A Grund egyszerre kínál feltöltődést és lelki gazdagodást az egyetemistáknak a tanév kezdete előtt. Az idei téma az Istenképek. 

Részletek, jelentkezés hamarosan a mekdsz.hu-n.

Ha további rendezvények, (s nem csak) nyári ifjúsági programok is érdekelnek, figyelmedbe ajánljuk a Kárpát-medencei református ifjúsági szervezetek 2014-es programnaptárát. Jó szórakozást, áldott nyarat!

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.