Megkezdődött a Nemzetközi Imahét az Izraeli-Palesztin megbékélésért

2011. május 31., kedd

 

Az EVT kezdeményezésére szervezett imahét célja, hogy a palesztin és izraeli népek közötti megbékélésért kűzdő egyéneket és közösségeket összefogásra hívja.

A május 29-június 4 között az EVT kezdeményezésére szervezett imahét célja, hogy a palesztin és izraeli népek közötti megbékélésért kűzdő egyéneket és közösségeket összefogásra hívja. A 2010-es imahéten több mint 20 ország képviselői hangoztatták egyértelmű állásfoglálásukat törvényhozóik és közösségi vezetőik felé, miszerint a megbékélés elengedhetetlen a két nép legitim jogainak és jövőjének biztositásához.

A résztvevők békés rendezvények keretében tehetnek bizonyságot az igazságos békébe vetett reményükről:

Imádkozzanak a megszállás alatt élő keresztyén gyülekezetekért (például a jeruzsálemi imát beépítve a liturgiába).

Ismertessék azokat a tevékenységeket és megmozdulásokat, amelyek szolgálják a békét, és felhívják a figyelmet azokra, amelyek gátolják annak megvalósulását.

Tájékoztassák politikai képviselőiket az igazságos békét célzó ökumenikus kezdeményezésekről, és ösztönözzék őket együttműködésre.

Az imahétről bővebben az alábbi honlapokon olvashat:

Egyházak Világtanácsa (EVT)

Sabeel Ökumenikus Felszabaditás Teologiai Központ, Jeruzsálem


Ökumenikus Kisérő Program/Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel – EAPPI

Ferenczy Enikő

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.