Megjelent az MRSZ rajzpályázatának negyedik meséje

2016. október 04., kedd

Országos rajzpályázatot hirdetett alsó tagozatos diákoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat. Áprilisban meg a szemléletformáló mesesorozat első része, melyet októberig további három érzékenyítő történet követett. A pályázó kisiskolások egy vagy több mese illusztrálásával is nevezhetnek.

„Rézi vidáman tocsogott kedvenc pocsolyájában, majd komótosan megrázta magát, amivel teljesen besározta a körülötte lévő aljnövényzetet. Miközben elkezdte lekaparni patáiról a sárréteget egy farönk segítségével, érdekes dologra lett figyelmes. Egy fényesen csillogó, nagy, kék, mozgó valamit pillantott meg. Mivel ez nem volt gyakori jelenség errefelé, kétszer pislogott, majd újra kinyitotta a szemét. A kékség fáradtan vánszorgott előre a mohás ösvényen, miközben – ezt Rézi biztosan hallotta – rókahangokat adott ki magából..." (Csizmás Ágnes: Gyűjtés a Moha erdőben)

Csizmás Ágnes meséi az elmúlt hónapokban a jobbadni.hu/rajzpalyazat oldalon jelentek meg. Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek, A4-es méretben. Pályázni október 25-ig a rajz(ok)és a kitöltött jelentkezési lap beküldésével lehet (cím: Magyar Református Szeretetszolgálat, 1146 Budapest, Hungária krt. 200.). Az első 100 beküldő garantált ajándékot kap: CikCakk magazint és karkötőt. A neves zsűri folyamatosan válogatja a beérkező rajzokat, október végén pedig megállapítja a díjazottakat, a 1-2. osztályos és a 3-4. osztályosok korcsoportjában is. A díjazottak elektronikai eszközöket, értékes könyvcsomagot és játékfigurákat kapnak. Részletek a pályázati kiírásban.

Az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat fontosnak tartja, hogy mindennapos segítségnyújtásai mellett figyelmet fordítson a társadalmi előítéletek lebontására, felhívja a figyelmet olyan nehéz élethelyetekre, melyekben összefogással, közösen segíthetünk. A rajzpályázat hivatott már gyermekkorban elkezdeni a szemléletformálást: a példamutató történeteken keresztül a gyermekek megismerhetik az összefogás erejét, a segítségnyújtás örömét, reményeink szerint nyitottabbá és elkötelezettebbekké válnak a jótékonyság iránt és hisszük, hogy a történetek jó kiindulási pontot jelentenek a témák otthoni, családi körben folytatódó megbeszéléséhez. A segítségnyújtás alapja, hogy észrevegyük a szükséget, a szenvedőt és azt, hogy mi hogyan tudunk segíteni – a mesék ebben is támpontot adhatnak.

Jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.