Megjelent a Harangszó és az Üzenet újévi száma

2012. január 12., csütörtök

 

Imaheti melléklettel, újévi anyagokkal és a megszokott rovatokkal jelentkezik a királyhágómelléki és az erdélyi reformátusok lapja.

altImaheti melléklettel jelentkezik a királyhágómelléki reformátusok újévi száma. A januári első számban emellett folytatódik a partiumi műemléktemplomokat ismertető sorozat, és a szatmári Láncos templom nőszövetségének évfordulójáról is olvashatunk. 


„Legyünk naponként megújuló új emberek, akik kérünk, keresünk és zörgetünk.” – írja újévi cikkében Csűry István püspök. Szintén a címoldalon olvasható Korda Zoltán vezércikke. Címe: Megmaradásunk alapja.

A 2012-es év első Harangszó-száma kétoldalas imaheti mellékletet is magába foglal, mely az Ökumenikus imahét igei programját, valamint Karczagi Sándor témába vágó írását tartalmazza.

A Szegletkő-oldalon a lap legrégibb és legkedveltebb rovata, A Lélek csendje olvasható. Szerzője immáron tizenhatodik éve: Balázsné Kiss Csilla érmihályfalvai lelkipásztor.

A nőszövetségi rovatban Kádár Julianna a szatmári Láncos templom nőszövetségi ünnepségét foglalja össze, míg Szilágyiné Kupás Éva egy egrespataki nőszövetségi találkozóról tudósít.

A lap Református élet rovatában a szilágyballai eklézsia felvidéki testvérlátogatásáról és annak előzményeiről esik szó, valamint a 2011-es érmindszenti zarándoklat főbb eseményeiről is olvashatunk.

A harmadik résszel folytatódik Emődi Tamás érdekes sorozata, a királyhágómelléki műemléktemplomokról.

A Presbiteri Szövetség közgyűléséről és egy sarkadi konferenciáról számol be a Presbiter rovat egy-egy írása.

A Mozaik oldalon Müller Dezső legújabb kötetét ismerteti Csűry István, valamint folytatódik a nepáli külmissziói sorozat.

A Harangszó – 2012-ben is változatlan áron - megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap világhálós kiadása a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

altMit hozhat az új esztendo? - erre a kérdésre próbálja megtalálni a választ Varga László és Nagy Albert is az Üzenet újévi számának elso oldalán kezdodo cikkeiben.

Újévi anyagok olvashatók az 5. oldalon is: újévi szokások a nagyvilágban, egy népének Az esztendo fordulóján címmel valamint egy érdekes cikk, melynek címe Isteni biztatás koszos rendszámtáblákon keresztül.

A lapból megtudhatjuk, mit írt több mint 60 évvel ezelőtt az újévről Ravasz László. Humoros írás olvasható Zsuzsa néni palástértékelése címmel, amelynek szerzője Farkas Károly.

Az utolsó oldalon a hírek mellett újévi vicc-sarok fogadja a kíváncsiskodókat. A hetedik oldalon a Várom az Urat című adventi zenefesztiválról egész oldalas fotóriport látható. Fényképes beszámoló olvasható egy útordai ünnepségről, amelyen a gyülekezet hálát adott a felújított gyülekezeti házért valamint az új orgonáért. A Mannás kosár rovatban Lőrincz István Démást mutatja be nekünk, aki Isten mellé állt, aztán otthagyta őt, ennek kapcsán a szerző a félutas keresztyénekről ír. A könyvajánlóban a 2012-es könyvnaptárt, a bibliaolvasó kalauzt valamint Tőkés István IGE-hirdetés című könyvét ajánljuk az olvasóknak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.