Megdöbbentette az MDF-et a Jobbik keresztszentelése

2009. december 01., kedd

Mély megdöbbenéssel értesült arról az MDF, hogy a Jobbik országszerte kereszteket állít, azok felszentelésében pedig a történelmi egyházak tagjai is szerepet vállalnak. Csapody Miklós idézte Böjte Csaba ferences atyát, aki szerint "aki faji alapon ítélkezik, az nem keresztény, hanem megkeresztelt pogány".

Az MDF mély megdöbbenéssel értesült azokról a hírekről, amelyek szerint a Jobbik országszerte kereszteket állít és keresztszenteléseket tart, és ezeken a rendezvényeken a történelmi egyházak néhány tagja szerepet vállal - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Csapody Miklós. Az országgyűlési képviselő kijelentette: pártja Böjte Csaba ferences szerzetes tanítását vallja, amely szerint "aki faji alapon ítélkezik, az nem keresztény, hanem megkeresztelt pogány". A Jobbik kirekesztő, gyűlölködő, szélsőséges politikája és akciói összeegyeztethetetlenek a Biblia lelkületével és az egyházak tanításaival - ismertette pártja álláspontját az MDF-es politikus. Csapody Miklós szerint az egyházaknak távol kell maradniuk a napi politikától. Az MDF arra kéri a katolikus püspökkari konferenciát, hogy adjon egyértelmű iránymutatást a szélsőséges megnyilvánulások megítélését tekintve - tette hozzá Csapody Miklós. MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.