Visszakapják templomaikat az orosz egyházak

2010. december 01., szerda

altDmitrij Medvegyev orosz államfő aláírta a vallási rendeltetésű vagyonnak a vallási szervezetek számára történő visszaadásáról szóló törvényt.

Dmitrij Medvegyev orosz államfő aláírta a vallási rendeltetésű vagyonnak a vallási szervezetek számára történő visszaadásáról szóló törvényt. Az államfő ma erről a Nagy Kremli Palota Istenszülő Születése templomában tájékoztatta Kirill moszkvai patriarchát. A törvény ezt a templomot is visszaszolgáltatja az Orosz Ortodox Egyháznak.

„Ez egy különleges hely. Élek az alkalommal, hogy tájékoztassam Önt, hogy ma aláírtam a vallási rendeltetésű vagyonnak a vallási szervezeteknek történő visszaadásáról szóló törvényt. Ez egy komoly törvény, amelyet meglehetősen hosszasan tárgyaltunk és egyeztettünk” – mondta Medvegyev államfő az orosz egyházfőnek. Az államfő megjegyezte, hogy a törvény optimális változatát fogadták el. Szavai szerint ez a törvény lehetővé teszi, hogy az Orosz Ortodox Egyház és a többi vallási szervezet képes legyen megoldani egy sor problémát. Kirill patriarcha válaszában elmondta: "A dokumentum arról tanúskodik, hogy országunk kezdi leküzdeni a súlyos következményeket és visszaállítja az igazságosságot. Csak annak az államnak lehet jövője, amely tevékenységét az igazságosságra alapozza... A törvény bizonyos kompromisszumok eredménye, ez így van rendjén" – hangsúlyozta az Orosz Ortodox Egyház elöljárója. (bogoslov.ru – szimandron.hu – 2010-12-01 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Istent keresem

1Móz 32,23–33

„Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink