Kiosztották az "Év kórháza" díjat – a Bethesda lett a második

2010. február 03., szerda

Az "Év Kórháza" közönségszavazáson második helyen végzett a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza. Ezt a díjat a betegek véleménye alapján ítélik oda. A szavazáson, amely szilveszter éjfélig tartott, csaknem négyezren voksoltak.

Az "Év Kórháza" közönségszavazáson második helyen végzett a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza. Ezt a díjat a betegek véleménye alapján ítélik oda. A szavazáson, amely szilveszter éjfélig tartott, csaknem négyezren voksoltak.

altA Magyar Tudományos Akadémián február 3-án hirdették ki Az Év Kórháza verseny végeredményét. A SOTE Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Központja lett a fődíjas, emellett első helyezést ért el mind az öt kategóriában is. Az ötödik "Év Kórháza" szavazáson a második helyen a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza végzett, a harmadik helyezett az Országos Onkológiai Intézet lett, negyedik helyezést ért el a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, míg az ötödik helyen a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerepel. Az elismerés mellett az említett intézmények korszerű számítástechnikai eszközöket is kaptak. A szervezők szerint a szavazás egyfajta visszajelzés a kórházaknak is, hiszen a végeredmény egy tükör a kórházaknak arról, hogyan látják őket a betegek.

Ez az elismerés azért is nagyon fontos számunkra, mert olyankor jelent megerősítést napi munkánkhoz, amikor a kormányzat súlyosan diszkriminálja közszolgálati tevékenységünket – mondta Velkey György. A Bethesda Kórház főigazgatója egyúttal megköszönte mindenki segítségét, aki támogatja szolgálatukat.

Ez a verseny a betegek véleményén alapuló elismerés, és nem tévesztendő össze az Egészségügyi Minisztérium által kiírt Év Kórháza versennyel, amire maguk a kórházak nevezhetnek.

 

altdr. Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójának köszönő levele:

"Minden kedves munkatársamnak nagyon köszönöm azt a rengeteg igényes munkát, odaadó gondoskodást és szeretetteljes légkört, aminek ezt a díjat köszönhetjük! Köszönjük betegeinknek és szüleiknek, hogy munkánkat ilyen módon is elismerték szavazataikkal! Köszönjük a kórház munkáját figyelemmel kísérő és ilyen módon is értékelő pártolóinknak, önkénteseinknek, hogy támogattak bennünket! Köszönjük a Magyarországi Református Egyház vezetőinek és tagjainak, hogy hathatósan segítették munkánkat, és így jelentősen hozzájárultak ehhez az elismeréshez.
Ez az elismerés azért is nagyon fontos számunkra, mert olyankor jelent megerősítést napi munkánkhoz, amikor a kormányzat súlyosan diszkriminálja közszolgálati tevékenységünket."

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.