Magyar nyelvű istentisztelet a szlovák tévében

2013. december 25., szerda

Karácsony második napján – történetében először – református istentiszteletet közvetít a Szlovák Televízió.

December 26-án, karácsony második napján 10 órakor az STV2 (a szlovák közszolgálati televízió második csatornája) magyar nyelvű élő istentiszteletet közvetít a révkomáromi református templomból. Igét hirdet Fazekas László püspök, az úrvacsorai liturgia szolgálatát Molnár Árpád püspöki titkár végzi, a karácsonyi istentiszteleten közreműködik a gyülekezet énekkara, a Collegium Musicum – írja a reformata.sk.

Az esemény azért különleges, mert a szlovák közszolgálati – tévé története során – eddig csak egyszer tűzött műsorára magyar nyelvű liturgiát. Az első alkalom sem volt olyan régen, idén pünkösd vasárnapján római katolikus szentmisét közvetítettek, szintén Révkomáromból. 

„A közvetítéssel a magyar kisebbség lelkigondozásához szeretnénk hozzájárulni" – nyilatkozta május elején a Duna Híradónak Bernadeta Tokárova, a szlovák közmédia vallási műsorainak főszerkesztője. A szlovákiai lakosság 8,5 százalékát kivető magyar kisebbség éppúgy fizeti a koncessziós díjakat, mint a többség.

A közrádió magyar adásában (Pátria Rádió) már korábban rendszeressé váltak a vasárnaponkénti magyar nyelvű istentiszteletek, misék és vallási műsorok.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.