Kóta-díjjal tüntették ki Berkesi Sándort

2018. január 27., szombat

Kimagasló karnagyi és pedagógiai munkásságáért életmű kategóriában Kóta-díjat vehetett át Berkesi Sándor, a református egyházzene jeles képviselője január 21-én a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

A Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége 2004-ben alapította meg a Kóta-díjat. A nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselőinek létrehozott kitüntetést a szövetség elnöksége minden évben tizenegy kategóriában szavazza meg, a művészeti bizottság, a tanácsadó testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.


Berkesi Sándor Liszt Ferenc-díjas karnagynak, főiskolai docensnek, a református egyházzene kiemelkedő szervezőjének a magyar zenekultúra szolgálatában végzett meghatározó jelentőségű munkásságáért adományoztak életműdíjat a szövetség magyar kultúra napi hangversenyén.

A további díjazottakról itt olvashatnak bővebben.

Forrás: ttre.hu

Borítókép: Barcza János

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.