Konfirmáció a sörsátorban – végzi a cirkusz-lelkész

2010. április 30., péntek

altSaarbrückenben sörsátoros istentiszteletet tartottak. Két színészgyermek konfirmációjára került sor – szokatlan helyen, szokatlan embereknek.

A szokatlan szolgálatot szokatlan beosztású protestáns lelkész végezte: Horst Heinrich, az EKD (Németországi Protestáns Egyház) cirkusz-, és színházlelkigondozásának lelkésze. A cirkuszi lelkész évente kétszáz napon át úton van egész Németország területén, hogy „mozgó gyülekezetének” állandóan a nyomában legyen. A hatvanéves lelkészen, minden rutinja ellenére a sörsátorban érezni lehet, hogy igazi öröm hatja át „munkavégzés”  közben. Gyülekezete, azaz a németországi cirkuszi művészek és színpadi előadók alkotta vándorközösség mintegy 20 000 tagot számlál. Hét év óta végzi Heinrich tiszteletes lelkigondozói munkáját.

 

altMintegy 2 000 gyülekezeti tagjánál végzett már valamilyen szolgálatot: keresztelést, konfirmálást, esketést, temetést. És sok lelkigondozói beszélgetést, amikor „nevetés közben fáj a szív”. Az elmúlt évben 70 000 kilométert autózott hívei után. Az EKD döntése szerint a tartományi egyházak a jövőben saját cirkuszi és színész-lelkészt alkalmaznak majd, összesen tízet. (EKD.de – epd.de – 2010-04-30- dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió