Kolozsvári Református Öregdiákok Magyarországi Baráti Társaságának találkozója Budapesten

2011. szeptember 21., szerda

A Kolozsvári Református Öregdiákok Magyarországi Baráti Társasága negyedik negyedéves találkozóját tartja 2011. október 4-én. Az alkalom előtt megkoszorúzzák Ravasz László püspök emléktábláját is.

A koszorúzással az egybegyűltek a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének megválasztásáról, annak 90. évfordulójáról emlékeznek meg.

Az alkalomból az emléktábla előtt "Áprily Lajos: Kálvin, 1535" című versét szavalja el Millisits Máté művelődéstörténész, a Magyarországi Református Doktorok Kollégiuma Irodalmi és Nyelvi szekciójának titkára.

Az ezt követő találkozó áhítattal kezdődik, melyet Páll László lelkipásztor tart, majd Laár Tibor, a Baráti Társaság elnöke megemlékezik Makkai Sándor erdélyi református püspök, a Debreceni Hittudományi Kar professzora halálának 60 éves évfordulójáról, valamint egyháztörténeti áttekintést nyújt a Kárpát-medencei reformáció kezdeteiről.
Végül Millisits Máté "Károli Gáspár és Szenczi Molnár Albert emlékei a Kárpát-medencében" címmel tart előadást.

A Találkozóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ravasz László emléktáblájának megkoszorúzásának időpontja: 2011. október 04. kedd, 13:45;
Helyszíne: Budapest, Kálvin téri Református Templom, 1091, Kálvin tér 7.

Kolozsvári Református Öregdiákok Magyarországi Baráti Társaság találkozójának időpontja : 2011. október 4., kedd 14:00,
Helyszíne: Budapest, Kálvin téri Református Templom, Gyülekezeti terem, 1091, Kálvin tér 7.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.