Kiváló Tehetségpont lett a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma

2018. március 31., szombat

A DRK Dóczy Gimnáziuma 2015 áprilisától Regisztrált Tehetségpont volt, idén márciusban pedig az intézmény magas színvonalú tehetséggondozó programját Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítéssel elismerte el a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége.

A gimnázium tanulóinak körülbelül negyede vesz részt valamilyen tehetséggondozó programban, az új minősítésnek köszönhetően a jövőben lehetőségük nyílik kapcsolatépítésre más Tehetségpontok diákjaival. „Ma már az oktatás területén is nagyon fontos, hogy a kereslet és a kínálat összefüggéseinek megfeleljünk, a tehetséggondozás nem szabad, hogy csak jól csengő frázis legyen – fogalmazott Perla Erzsébet, a Dóczy Gimnázium pedagógusa. – Az emberek nem vitatják a tehetséggondozás létjogosultságát, de egyre inkább elvárják, hogy ez hatékonyan történjen”

A magyar nyelv és irodalom-, illetve történelem szakos tanár szerint három év múlva az akkreditációs eljárást meg kell újítani, ami a tehetséggondozó programok bővítését és új tartalmakkal gazdagítását jelenti – melyhez a tanárok és diákok együttműködése elengedhetelen.

Perla Erzsébet beszámolója a tehetséggondozásról a Tiszántúli Református Egyházkerület oldalán olvasható.

Forrás: ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.