Kirill pátriárka részvétimája és lelkigondozói támogatása a metró-tragédia áldozatainak

2010. március 30., kedd

altAz immáron negyvennél is több halálos áldozatot követelő moszkvai metrórobbantás áldozataiért név szerint imádkozott az Orosz Ortodox Egyház feje, és a hozzátartozók mellé lelkigondozó papokat rendelt ki.

A pátriárka főpásztori felhívásában felszólította az orosz ortodoxokat, mutassanak eltökéltséget abban, hogy az országban a terrorizmust az arra illetékesek fékezzék meg. Utalt arra, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a brutális terrorcselekmények Oroszországban, s minden pillanatban súlyos veszélynek vannak kitéve az emberek. De erre nem szabad pánikkal, félelemmel reagálnunk – tette hozzá Kirill. „Isten igazsága utoléri a terroristákat, de az emberi igazságszolgáltatásnak is meg kell tennie a magáét” – hangsúlyozta a pátriárka. A pátriárka folyamatosan imádkozik az áldozatokért, hozzátartozóikért, s elrendelte, hogy ortodox papok álljanak a megpróbáltatásban lelkigondozóként a gyászolók mellett. Külön is kiemelte: a kórházakba kerülteket is fokozott figyelemmel pásztorolják. (interfax.religion.ru – 2010-03-30 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.