Keresztyének elleni merénylet Egyiptomban

2017. április 09., vasárnap

Virágvasárnapot ünneplő kopt keresztyénekre támadtak Egyiptom északi részén április 9-én.

Egy kopt keresztyén templomnál robbantottak Egyiptom északi részén vasárnap délelőtt. A CNN beszámolója szerint legalább 21 ember meghalt, 50 megsebesült. A hívek a virágvasárnapi ceremóniára gyűltek össze a Tanta nevű város Mal Girgis templomában, amikor bomba robbant az épületen belül. A merényletet egyelőre nem vállalta magára egy szervezet sem.

A támadás után néhány órával újabb, legalább hat halálos áldozatot követelő merénylet történt az országban, ezúttal Alexandriában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő egy keresztény templomnál – számolt be az MTI.

Egyiptom lakosságának mintegy tíz százaléka kopt keresztyén, a felekezet tagjai állandó üldöztetésnek vannak kitéve Mubarak elnök 2011-es bukása óta. Decemberben Kairóban 25-en haltak meg egy kopt templom ellen irányuló öngyilkos merényletben, az egyiptomi kormány viszont egyelőre képtelen hatékonyan fellépni az agresszió ellen.

Forrás: index.hu, MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.