Karitatív konvoj indult Kárpátaljára

2015. június 03., szerda

Számos jótékonysági szervezet – köztük a Magyar Református Szeretetszolgálat – összefogásában június 2-án értékes segélyszállítmány indult Kárpátaljára.

Nyolc kamionnyi, 100 millió forint értékű segélyszállítmányt juttat el több magyarországi jótékonysági szervezet a kárpátaljai rászorultaknak. Hétfőn zajlott a kamionok vámoltatása, kedden indult a konvoj. A szállítmány tartós élelmiszereket, gyógyászati és tisztálkodási eszközöket tartalmaz.

A pillanatnyi segítségnél fontosabb a folyamatos jelenlét és a lelki segítségnyújtás a térségben – hangsúlyozta Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kuratóriumi elnöke. „Elesettek az emberek, óriási a bizonytalanság" – emelte ki az M1 hétfő délelőtti műsorában. Ukrajnában a pénz értéke harmadára zuhant az elmúlt egy évben, sok háztartásban a rezsi kifizetése is problémát jelent, a dolgozó férfiakat pedig besorozzák katonának.

A jelenlegi akcióban az MRSZ-en kívül részt vesz a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Szeretetszolgálat, akikhez csatlakozott az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Szent Lukács Görög Katolikus Szeretetszolgálat, valamint a Johannita Segítő Szolgálat. Hogy a konvoj kijusson Ukrajnába, szerepet vállalt a biztosításban az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a magyarországi ukrán kisebbségi önkormányzat is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezer darab – egyenként tizenöt kilogrammos – élelmiszercsomaggal, öt tonna liszttel, ötven guruló járókerettel és tíz kerekesszékkel járult hozzá a közös segélyszállítmányhoz.

„Hogy ezentúl is éreztetni tudjuk a kárpátaljai rászorulókkal, hogy nincsenek egyedül, segítünk nekik, várjuk a további nagylelkű felajánlásokat!" – írják a Szeretetszolgálat munkatársai.

Forrás: jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.