Jelentkezz a Kirchentagra!

2013. január 31., csütörtök

Mint arról hírt adtunk, a harmincnegyedik Német Protestáns Egyházi Napokat (Kirchentag) 2013. május 1. és 5. között rendezik meg Hamburgban. Azok, akik február 15-ig jelentkeznek, ingyenes szállást kapnak!

A magyar részvevőknek idén is lehetőségük van kedvezményes belépőjegy (Förderkarte) igénylésre, illetve a kelet-európai résztvevők számára, ha február 15-ig jelentkeznek, a szervezők ingyenes szállást biztosítanak.

Hogyan jelentkezzek?

Idén mindenkinek interneten keresztül kell regisztrálnia. A nemzetközi vendégeknek szóló jelentkezési formanyomtatvány a Kirchentag honlapjáról tölthető le (für internationale Gäste). Kérjük, hogy a magyar résztvevők ezen a formanyomtatványom jelentkezzenek:http://www.kirchentag.de/be-involved/registration/registration-select.html

Segítség a jelentkezési lap kitöltéséhez:

Szállás: Unterkunft/Accomodation: ide a Privatquartier/private accomodation (családoknál, magánszállás) vagy Gemeinschaftsquartier/Communal accomodation  (közösségi szállás iskolákban) szöveget kell választani.

Részvételi kártya: Dauerkarte/Tickets: itt pedig kelet-közép-európai résztvevők számára a Förderkarte/Support ticket szöveget kell választani. Ez csupán 24 euróba kerül.

Hogyan igényeljek ingyenes szállást?

A regisztrálást követően a szervezők visszaigazoló email-t küldenek minden jelentkezőnek.

Az email-ben szereplő regisztrációs számot legyenek szívesek elküldeni az MRE Külügyi Irodája címére (oikumene@reformatus.hu). Az összegyűjtött regisztrációs számokat a Külügyi Iroda továbbítja a szervezőknek. Csak ebben az esetben érvényesül a Kelet-európai kedvezmény és kaphatnak ingyenes szállást e régióból jelentkezők.

Amire igazán szükséged van – így fordíthatnánk le a jövő évi Kirchentag mottóját. A téma magába foglalja az anyagi javak, a gazdasági világrend és igazságosság, a jólét és az adósság(elengedés) kérdését éppúgy, mint az élethez szükséges lelki és immateriális, közösségi javak kérdését. Milyen a jövő sikeres társadalma és milyen az ezt alakító közösségek közötti együttműködés? A közreműködőknek ezt a témakört kell, megjeleníteniük. A téma felől kiindulva minden olyan missziói és diakóniai kezdeményezés bemutatkozhat, ami a társadalmi igazságosságot és a sikeres közösséget támogatja. De helyet kaphat magának az egyházi közösségnek a bemutatása, amelyik „sikeres" lelki közösségként, felelős intézményi gazdálkodást folytatva törekszik hozzájárulni egy átfogó értelemben igazságosabb társadalom és egészségesebb közösség kialakításához.

Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.