Imapartnerség amerikaiakkal

2012. május 06., vasárnap

Folytatódik a partnergyülekezeti program az amerikai reformátusokkal.

A Magyarországi Református Egyház hosszú évek óta ápol partneregyházi kapcsolatot az Amerikai Református Egyházzal. E partnerkapcsolat egyik területe a két egyház gyülekezeteinek összekapcsolása, melynek lényege, hogy a két közösség osztozik egymás (hit)életében, megosztva egymással tapasztalataikat, lelkileg és szellemileg gazdagítva egymást.

Az Amerikai Református Egyház magyarországi gyülekezeti partnerkapcsolatai 2008-ban indultak, élő és gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a MRE két gyülekezete, a makádi, valamint a sellyei közösség, és a michigani Ferry Memorial református gyülekezet között.

„Dick Klaver és jómagam kéthetenként imatémákat cserélünk email-ben, melyekért együtt imádkozunk gyülekezeteinkben. Így váltunk valóságosan testvérré Jézus Krisztusban, hiszen amerikai testvéreink örömei és gondjai megegyeznek a mieinkkel″ – írja Lakatos Enikő.

„Sokat imádkozunk a kapcsolatunkért. Hálát adunk azért, hogy az Úr engedte, hogy egymásra találjunk″ – mesél az amerikai partnerkapcsolatról Nagy Zoltán Csaba.

>> Lakatos Enikő, a makádi gyülekezet lelkipásztorának, és Nagy Zoltán Csaba, a sellyei gyülekezet lelkipásztorának beszámolója

„Szinte azonnal baráti kapcsolat formálódott közöttük, annak ellenére, hogy más országból jöttek, mert mindannyian ugyanúgy hisznek abban, hogy részesei Isten nagy missziójának – emlékeznek a kezdetekre az amerikaiak. – Az egyszerűen kezdődő testvérgyülekezeti kapcsolat csodálatos személyes barátságokká alakult, ami nagyon sok vezetői tapasztalatszerzést tett lehetővé, és nem utolsó sorban mély tiszteletet váltott ki egymás iránt.″

>> Dick Klaver, montaguei református lelkész beszámolója a magyarországi testvérkapcsolatokról

Az Amerikai Református Egyház más gyülekezetei is szeretnének partnerkapcsolatot ápolni magyarországi református testvérekkel, így szeretettel várjuk azoknak a gyülekezeteknek a jelentkezését, akiket érdekel a lehetőség.

A partnerkapcsolat útmutatóját és menetét a letöltésekben találják.

Az érdeklődő lelkipásztor jelentkezését várjuk a Külügyi Iroda e-mail címére (zsinat.kulugy@zsinatiiroda.hu), a jelentkezési lapot interneten küldjük el a jelentkező gyülekezeteknek.

Külügyi Iroda

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Az egyszerűen kezdődő testvérgyülekezeti kapcsolat csodálatos személyes barátságokká alakult, ami nagyon sok vezetői tapasztalatszerzést tett lehetővé, és nem utolsó sorban mély tiszteletet váltott ki egymás iránt.

Istent keresem

2Móz 13

„Az Úr pedig előttük ment...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink