Ima a foci VB-ért

2010. február 03., szerdaaltIdén június–júliusban Dél-Afrikában rendezik meg a Labdarúgó Világbajnokságot. A dél-afrikai katolikus püspöki konferencia imát tett közzé a VB eredményes, békés megrendezése érdekében. Ezt már több nyelvre is lefordították, most magyarul is olvasható.

A június 11. és július 11. között megrendezésre kerülő Labdarúgó Világbajnokság kapcsán a dél-afrikai helyi egyház is hozzá akar járulni a játékok sikeréhez és vendégszeretetéről tesz tanúságot az alkalomra érkező látogatók számára. A világnak szüksége van arra, hogy egyesítse a népeket, nemzeteket, nyelveket, vallásokat, kultúrákat és etnikumokat – hangsúlyozzák a püspökök. Ezért a világkupa hivatalos honlapján az egyház egy imát tett közzé a nemzetközi sportesemény érdekében. Íme az ima néhány részlete: „Mindenható Isten, minden dolgok Teremtője, amikor minden nemzet tagjai örömmel és lelkesedéssel gyűlnek össze a 2010-es Labdarúgó Világbajnokságra, segíts, hogy a dél-afrikaiak jó házigazdák, a látogatók örömmel fogadott vendégek legyenek és a játékosokat áldd meg becsületességgel és egészséggel.” „Az egyenlőség, az igazságosság és a béke Lelke uralkodjon a labdarúgók és a játékban érintett minden személy között. Mindenki járuljon hozzá lehetőségei szerint a bűnözés és a korrupció megelőzéséhez, féken tartásához és leküzdéséhez, valamint az erőszakos szurkolók, a gyengébbek kárára elkövetett visszaélések, a kihasználás minden formájának mellőzéséhez.” Végül a dél-afrikai püspöki konferencia így fordul Istenhez: „Mindazok, akik távol élnek otthonaiktól és azok, akik családjukkal élnek, találjanak örömet ebben az alkalomban arra, hogy a labdarúgást, az élet szépségét ünnepeljék terved szerint, amely mindenki javát szolgálja. Ámen.” (RV.de - hu - 2010-02-03 - dr. békefy - www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.