Igazi ökumené Tiszakécskén

2010. január 19., kedd

altA református templomban evangélikus lelkészt hallgattak a római katolikus és református keresztyének Tiszakécskén. Az ökumenikus imahét harmadik napján Kiss János, kecskeméti evangélikus lelkipásztor hirdette Isten igéjét a tiszakécskei református templomban.

Korunkban nem utcai evangelizációra van szükség, hanem arra, hogy valóban hiteles tanúi lehessünk Krisztusnak. „Úgy tudsz tanú lenni, ha a hétköznapokban mersz úgy élni, hogy abból kiderüljön, te hiszel a Feltámadottban, az Élőben!” – mondta  Kiss János.

Az ökumenikus alkalmon közreműködött még Hegedűs Béla református esperes, és Kókai Géza, a tiszakécskei református gyülekezet hatodéves teológusa (segédlelkésze), és Jávorka Lajos tiszakécskei plébános.

Tiszakécskén a hét további napjain is folytatódik az ökumenikus imahét szerdán még a református templomban, csütörtöktől pedig a római katolikus templomban gyűlnek össze a kécskei Krisztus-követők.

Hegedűs Márk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.