Ifjúsági evangelizációs és missziós napot szervez a FIRESZ Dunaszerdahelyen

2010. május 14., péntek

alt„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet” (Lk 19,10) - ez a vezérigéje május 29-i rendezvénynek.

A Dunaszerdahelyen, a református templomban fél tízkor kezdődő szombati ifjúsági találkozó Süll Tamás kulcsodi lelkipásztor, a Fiatal Reformátusok Szövetsége (FIRESZ) Duna Mente elnökének köszöntésével veszi kezdetét. Vámos Béla a pozsonyi egyházmegye missziói előadója a „Ki is találta ki Isten létezését?” címmel tart gondolatébresztő, vitaindító előadást elsősorban a még kételkedő és bizonytalan fiatalok részére, akik nem tudják, mit is higgyenek a sokak által régimódinak tartott istenhitről, Bibliáról vagy éppen a világ keletkezéséről.

A közös énekléseket a FIRESZ egyik ifjúsági zenekara kíséri, majd ezt követi Szeverényi János, a Magyar Evangélikus Egyház országos missziói lelkészének evangelizációs szolgálata, aki a Biblia jó hírét megragadóan és világosan képes átadni.

Az egyórás hitébresztő gondolatok után különféle programok közül válogathatnak a résztvevők. Lehetőség nyílik mély üzeneteket hordozó keresztyén rövidfilmek megtekintésére, közösségi játékokra, éneklésre, valamint beszélgetésre a Budapestről érkezett evangelizátorral.

Az ebéd után Senkár Szabina egyetemista tesz bizonyságot arról, hogy hogyan találta meg Istent. Ezt követi a „Vita négy keresztyén témában”, amely lehetőséget ad az egyes témák csoportokban történő megvitatására lelkészek és ifjúsági munkások vezetésével. A témák:

1. Hogyan lehet megtérni és hívő életet élni? – Szeverényi János
2. Hamis és helyes istenképek – Császár Eszter és Dobai Júlia
3. Hit és tudomány – Vámos Béla
4. Világvége és örök élet?! – Varga László

Az evangelizációs és missziós nap záró áhítatát egy volt fegyenc tartja, aki még a börtönévei alatt Krisztus tanítványa lett. A pozsonyi székhelyű Jézus Krisztus Evangéliumának Missziós Társasága munkatársai pedig az egész nap folyamán magyar nyelvű keresztyén irodalmat árusítanak.

A szervezők a kételkedő, bizonytalan, vitázni akaró fiatalokat éppoly nagy szeretettel várják felekezeti hovatartozástól függetlenül, mint a már hívő életet élőket.

A ifjúsági evangelizációs és missziós nappal kapcsolatban bővebb információ Vámos Béla lelkipásztortól kérhető a +421 907 300 600-as telefonszámon.

forrás: reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.