Húsvéti békemenet 60 német városban

2010. március 31., szerda

altA német békemozgalom hagyományosan hatvan városban tervez békemeneteket – közli a frankfurti információs központ,  ami a 2010-es húsvéti békemeneteket szervezi.

A békemozgalmi hálózat egész Németországban működik, jórészt egyházi kezdeményezéssel. Idén a fő téma az afganisztáni háború, illetve az abban való német részvétel elleni tiltakozás. A húsvéti békemenetek eredetileg az 1950-es években Angliában szerveződtek először. A német békemozgalom csúcsidejét az 1960-as években élte, amikor a fegyverkezési verseny ellen tüntettek. Idén a békemenet résztvevői megemlékeznek arról, hogy 50 éve működik ez a mozgalom német földön. Berlinben csendes tüntetést szerveznek az új fegyvergyártó cégek irodaházai előtt. Részt vesznek a menetben egyházi személyiségek, értelmiségiek, elkötelezett érdeklődők, művészek, pl. a „Művészek a háború ellen” nevű társaság tagjai és szimpatizánsai. A mozgalom tízezres tömeget mozgat ma is. (epd.de - 2010-03-31 -  dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.