Hogyan legyünk karakteresebbek?

2015. május 15., péntek

Válságban a házasság „intézménye"? Miért búsong a magyar? Milyen a jó hittanóra? Hogyan és mire használja az egyház az internetet? Miért nincs kedvünk a Biblia olvasásához? – csak néhány kérdés azok közül, amelyeket a Karakter magazin legfrissebb száma feszeget. A szerkesztők ezúttal is a Parókia portál legjobb írásaiból válogattak.

Megjelent a Karakter magazin legfrissebb, ötödik száma. Ezúttal a parokia.hu-n az elmúlt félévben megjelent, legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legkarakteresebb írások közül válogattak a szerkesztők.

A Karakter magazint fellapozva megismerkedhetnek nem mindennapi életutakkal éppúgy, mint hétköznapi emberekkel, akiknek a története hitből fakadó helytállásuk révén lesz nem mindennapi. Interjúk, portrék, helyszíni riportok egyaránt helyet kaptak a válogatásban, csak úgy, mint az emlékezésben testet öltő múlt és a felelős tervezésben körvonalazódó jövő. A lelki élet kérdései mellett szó esik az egyéni és intézményes hivatás, szolgálat és helytállás dilemmáiról, de olvashatnak kulturális és közéleti témájú cikkeket is a lapban.

Devich Márton újságíró, református presbiter így ír a Karakter előszavában: „Karakteresebbek úgy lehetünk, ha vállaljuk önmagunkat, és ha figyelünk hitvalló vezetőinkre, keresztyén testvéreinkre, ők hogyan élik a krisztusi életet, milyen válaszokat adnak azokra a kérdésekre, melyek a mai világban a leginkább foglalkoztatnak bennünket. Hogyan állnak meg a próbákban. Ebben ad óriási segítséget a Karakter. Olyan emberek gondolatait olvashatjuk benne, akik sok tekintetben előttünk járnak az úton, vagy életkorban, hitben, alázatban, esetleg tudásban, bölcsességben, tehetségben. Érdemes rájuk figyelnünk – a börtönben megtért kábítószer-kereskedőtől a miniszterig vagy a püspökig, az ismeretlenekért imádkozó fiataloktól a kórházigazgatóig vagy az énektanárig –, és mi is megerősödünk."

A Karakter magazin legfrissebb száma megtalálható a dunamelléki gyülekezetekben és megvásárolható a Bibliás Könyvesboltban (Bp., Ráday utca 28), de fellapozhatják az interneten is.

Forrás: Parokia.hu

Istent keresem

1Móz 32,23–33

„Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink