"Ezt a döntést megtartjuk, és ez a döntés megtart minket!" – Házasság Hete 2010

2010. február 05., péntek

altA "kapcsolat-elköteleződés" témáját járja körül a hétfőn kezdődő Házasság Hete, amelyet Magyarországon harmadik alkalommal szerveznek meg.Tizenkét évvel ezelőtt Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg.

A "kapcsolat-elköteleződés" témáját járja körül a hétfőn kezdődő Házasság Hete, amelyet Magyarországon harmadik alkalommal szerveznek meg.Tizenkét évvel ezelőtt Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg.

 

alt

Richard Kane a házasság hete nemzetközi mozgalom elindítója a sajtótájékoztatón így fogalmazott: "Beszélnünk kell arról, mit kell tenni ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működjön. Pozitív példákat, pozitív üzeneteket kell közvetítenünk!" Bíró László, a katolikus egyház családreferens püspöke felolvasott levelében arról írt, hogy a házasság megkötése az "igen" kimondását jelenti két ember közös jövőjére. "Mi is ez az igen? Elköteleződünk arra, hogy mi ketten minden körülmények között számíthatunk egymásra. Közös a jelenünk, közös a jövőnk."  Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a MEÖT elnöke utalt arra, hogy a házasságok 62 százaléka válással végződik Magyarországon a jelenlegi statisztika alapján. Ahogyan azt elmondta: "Egyszavas recept van csupán: a megbocsátás." Dányi Zoltán református lelkipásztor köszöntőjében kiemelte: "A házasság érték. Akinek problémája van a házassággal, előszőr nézzen mélyen magába." A házasság hete házaspárja Süveges Gergő, a Magyar Televízió műsorvezetője és felesége, Rudan Margit gyógypedagógus lesz – hangzott el a sajtótájékoztatón. A pár tíz évvel ezelőtt kötött házasságot, és négy gyermeket nevelnek. "Tíz éve már csak együtt vagyunk értelmezhetőek" – vallják.

 

Program és bővebb információ: hazassaghete.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.